Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbavení sklepa prachu

Od: g68® odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám v rod. domě polozapuštěný sklep. V jedné místnost je dílna, v druhé je několi kubíků starého uhlí (bez využití), plynový kotel a nějaké harampádí. Plnynový kotel je teď nový a zabírá velmi málo místa (prakticky jen na stěně). Tak mě napadlo, využít tuhle sklepní místnost pro skladování čistších věcí z domu (knihy, dvd, časopisy,...). Uhlí se zbavit, harampádí vynosit, vymalovat, nějaké levné lino (podlaha beton), regály. Dosud kvůli plynovénu kotli byly spojovací dveře do vedlejší dílny pryč, takže se hojně prášilo oběma směry. Ted je možno dveře vrátit. Ptám se, jestli je tahle idea reálná hlavně, co se týče prachu. Nechtěl bych třeba ty knihy nijak prachem poškodit. Použít filtr na prach? Váš názor? Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Největší problém bude vlhkost, protože v místnosti bude malí pohyb vzduchu tak budou ideální podmínky pro růst plísní hlavně v létě.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, skladování je dobrá idea, ale jak padlo vlhkost a pak "kotelna" je požárně ohrožený prostor, takže není úplně moudré tam něco dávat, možná to bude i kolidovat s předpisy. Jinak k těm dveřím od kotle, pozor na jejich skladbu a případnou možnost odvětrání. Taktéž není úplně jedno, zda je otevírají dovnitř či ven -> v případě výbuchu musí mít rázová vlna po směru možno dveře "vyrazit" a to až vně objektu (ochrana domu). Jsou na, to i kolaudační předpisy!

hodnocení

0x

Můj názor vychází z toho, co jsem zažila ve sklepě rodinného domu, ještě v dětství. Když jsme se tam po válce nastěhovali, vypadalo to naprosto stejně. Dvě místnosti plné krámů, mouru a prachu. Táta něco vyklidil, bylo to neuvěřitelné, co všechno na zahradě v sudu spálil. Udělal sklep na uhlí, na dřevo, na zeleninu, na zavařeniny a zelí. Pak, když přišly Wawky, zlikvidival uhlí a dříví a sklep vyčistil a přepážil laťkovým ohrazením, které pobil térpapírem a později igelitem. Tehdá ještě nic lepšího nebylo. A místo toho uhlí udělal sklep na spousty lísek s jablíčky. A kolem jedné té zdi se vlezl ponk a regál a nástěnka s nářadím. U jablek měl vlhkoměr a lavor s hadry a vodou. *alene* Jééénže, tohle trvalo cca 30 let. Ve sklepě i na půdě se dalo jíst z podlahy a táta, když něco kutil, nikdy nebyl špinavý. Jako jo, že by byl čistý, to zas ne, ale žádná hrůza. Kdyby to bylo dnes, s takovým množstvím materiálu ve stavebninách a OBI, tak věřím, že by táta zbastil ve sklepě bazén a golfové hřiště. :-D Omlouvám se za dlouhé vzpomínání, třeba se něčím z toho budete inspirovat. Ale nedá mi to, máte půdu? Nebyla by to cesta menšího odporu. Vlastně stejně se budete muset do toho sklepa dát. *zed*Práce pro vraha místo vězení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]