Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nábytek dětský pokoj - levný a bezpečný

Od: durancea* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

dostanu od rodičů peníze na vybavení dětského pokoje mých 2 malých dcer - prosím máte někdo zkušenosti s pořizováním nového nábytku do pokojíčku? Jde mi o tipy na firmy a prodejce - ne drahé a přitom kvalitní (bezpečnost řeba postelí, nátěru ap.). Líbí se mi třeba Domestav , ale přijde mi drahý. Děkuju za tipy a zkušenosti.j.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vanilka81*
hodnocení

3x

Musím nesouhlasit s předchozími 2 odpovědmi. Ikeu nedoporučuji. Píšete, že chcete kvalitu a ta prostě něco stojí. Pokud se Vám něco líbí a nechcete platit tolik peněz, tak se v okolí poptejte po truhláři a sama jej zkontaktujte s tím, že chcete takový a takový nábytek z takového materiálu - budete se divit, že cena nebude o tolik vyšší než v Ikee, ale bude přesně podle Vás. Záleží teda i na zvoleném materiálu - můžete vybrat lěvnější masiv a pokud se vám nelíbí jeho kresba, tak jej můžete přetřít jednou vrstvou barevného nátěru a tím zůstane kresba částečně zachována, ale nebude tak výrazná. Momentálně vymýšlím návrh a realizaci dětského pokoje, takže to taky řeším. Ale jsem spíš pro osobitý styl než kopírování trendů Ikeou.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Zdravím, já bych nakupovala v Ikei, je tam obrovský výběr, nábytek není drahý a navíc tam koupíte spoustu bezpečnostních vychytávek, aby si holčičky v pokojíku neublížily. *houpy*

pt®

Nevím odkud jste, ale já nakupuji také jen v Ikea, a ne jen pro děti, ale nábytek i pro dospělé. Myslím, že od srpna bude spousta nových kolekcí, i když už nyní mají spoustu novinek. Některé zboží se osvědčilo a prodává se i několik let. Někdy si do Ikea sjedem jen tak na večeři. Jsou tam ochotní a milí, jezdíme tam rádi. PT /stařenka/

durancea*
hodnocení

Zatím Vám děkuju za tipy - zkoušela jsem taky hledat. V IKEA nevidím třeba patrové postele a ani moc dětský nábytek, ale je dost lidí, co ji doporučují. Právě i truhláře, jen tu cenu :)) odhadnout (jsme přistěhovaní, neznáme). Pak jsem objevila Gazel, Idea (?), varování před Jyskem, KIKA a Scontem ... pekny - nabytek.cz, mabyt.cz ... Nevíte prosím ještě o nějakých třeba ne jen nábytkových katalozích, kde se objevují dětské pokoje? Něco se mi plete, že mi kdysi kdosi chválil firmu jako je třeba Neckermann. Děkuju, přeji pěkný večer, J.

jita*
hodnocení

0x

ikea nábytek je sice levný ale nevydrží dlouho pěkný,něco málo jsem tam už koupila,třeba stůl-velice levný ale už je zničený .Dětský pokoj jsem koupila před pár měsíci značku DOMESTAV a jsem spokojená.

pt®

Durancena, je na Vás, co si vyberete. My si ale doma vše opatrujeme, tak nám nábytek dlouho vydrží. To je moje zkušenost. PT /stařenka/

durancea*
hodnocení

Děkuju Jite a Pt za odpovědi (bohužel už nemám bodíky, tedy aspoň děkuji)... zvažuji možnosti, asi i ty truhláře ... Prosím s fi Gazel nikdo zkušenost nemáte?

cocinkamichalka*

Nestyďte se a nechte si udělat nabídku. Od truhláře, i od Domestavu, i mrkněte na tu Ikeu. Za to nic nedáte a v klidu si to doma můžete rozmyslet. Ptejte se po materiálech, kvalitě atd. atd. Slušná firma Vám vyjde vstříc a nebojte, nebudou na Vás koukat jako na vraha :)

hodnocení

0x

Pěkný je montero..

durancea*
hodnocení

Vidíte, já tušila, že dostanu i nějaký úplně nový tip :) - minimálně pro inspiraci - Montero vypadá taky velmi dobře! Děkuju.J

Máme Donald a fakt se mě to líbí..

kahsa*
hodnocení

0x

Zdravím, mi jsme koupili v ikei dětskou postílku,zapoměli jsme koupit i povlečení.Tak řikám ženě v autě kašlem na to zítra to koupíme někde v obchodě. Tak jsme obcházeli obchody a nikde neměli ten jejich rozměr.takže jsme museli opět do ikei. takže pokuď budete chtít něco k postely (určitě to budou mít i u jiných věcí) tak jedině opět do ikei.takže já nedoporučuji a di ikei už nepujdu. a to zdůvodu že se mi nelíbí tohle jednání.levně ale za jakou cenu-likvidace všeho co není české. stejně sem dováží jen zbytky co např. v německu už nechtějí.

jendazbrna

Nedá mi to a musím reagovat, protože máme dětskou postel z Ikei taky. Dvě věci nemůžete Ikei upřít, za prvé jsou to profíci a mají vše profesionálně zvládnuto i ve vztahu k zákazníkům. Je to obchodní model vypilovaný téměř k dokonalosti, podobně jako třeba MacDonald. A za druhé mají věci a nápady, které nikde jinde neseženete. Příklad tato postýlka, pokud mluvíme o té samé. Když naše malá přelezla šprusle a málem manželce vypadla z dětské postýlky po hlavě dolů, nastal čas koupit jí normální postel. Jenže všude měli jenom velké standardní postele, což jsme nechtěli. Pouze v Ikei jsem objevil zmenšenou verzi dospělácké postele. S velikostí povlečení problém nemáme, prostěradlo jde použít standardní a povlečení je standardní dětské a pasuje akorát, takže tak.

Pokud máte dobrého a známého truhláře, jdětě do toho. A do Ikei pro inspiraci nebo pro doplňky. V tomto jsou nepřekonatelní a je to tak trochu jiný svět oproti vetešárnám AskoScontoMoebelixKika.

durancea*
hodnocení

Děkuju za odpovědi...

Nikdy jsem nezpochybňovala (teda ani nevyzdvihovala) IKEU, ale docela jí věřím. Že jsou JYSK, KIKA či Sconto nepříliš důvěryhodné co do kvality, to vím (ač se jim přímo nevyhýbám, moc bych nekoupila), ale ASKO taky?

jendazbrna

Určitě Ikeu vyzdvihovat nechci, šlo mi jen o to, že se tam dají najít zajímavé nápady a zajímavá řešení. Sám mám od nich jen knihovnu a dětskou postel. Ale naší dcerce jsem dělal první dětský pokojíček sám. Vlastně jen rohovou zástavnou skříň a velké poličky. Základ desky ze spárovky - borovice a navrh vodou ředitelná barva z Obi, aby to bylo veselé. Výsledek mě hřeje u srdce dodnes. Pokud máte známého a spolehlivého truhláře, gratuluji a využijte toho. Já bohužel ne a moje zkušenosti s řemeslníky všeho druhu jsou tak tragické, že jsem se radši stal domácím kutilem.

Zajímavé věci mají také třeba zde: atraktivni-nabytek.cz/... . Opět nevnucuji, berte to jako inspiraci, tento obchod je docela předražený.

durancea*
hodnocení

Jasně, my párkrát v IKEE v Brně byli. Děkuju i za další odkaz - člověk chce mít co nejvíc inspirace.

Gratuluju k Vaší šikovnosti - co bych za to dala, jsem nenáročná, ale manžel natolik precizní, že radši neudělá nic, než aby to bylo nepřesné, i obyč. přibíjení čehokoli trvá hodiny, nikde hřebíček, všude rovnou hmoždinky a já šílím :)) . Párkrát jsem ho prosila o nějakou blbůstku (panel na házení míčků dětem na zahradu nebo domeček pro panenky ) - marně. Takže máte můj obdiv :)).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]