Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objevila jsem v moukách doma v zavřené sektorce černé broučky, byly i v cukru, soli, vyhodila jsem úplně vše, tedy špagety jsem dala do mrazáku, ale měla jsem pocit, že jsou v nich dírky, takže jsou také napadené, pak je vyhodím taky. Mrazák by měl zabít i pilouse, nevím kteří broučci to jsou, vypadalo to jako kmín, ale lezlo to. Vystříkala jsem to celé Biolitem a zavřela, jsou tam jen uzavřené zašroubované skleničky, ve kterých je koření, tam se dostat nemohli, teď je to zavřené a Biolit tam účinkuje, tak doufám, že snad Biolit stačí a pak to ještě vytřu hadříkem namočeným v octu, mám doma ten klasický ocet, co je i k jídlu a pak bílý ocet 10%. Poradíte co ještě udělat více? Tohle se mi stalo poprvé a už budu vše kontrolovat a když koupím mouku nebo něco jiného sypkého tak to raději vždy nejdřív dám do mrazáku a už jsem si koupila uzavíratelné dózy. Třeba moje máma měla celý život normálně mouku v otevřené dóze a co vím, nikdy se jí to nestalo, jenže ona jí docela brzy spotřebovala. Já tam tu mouku měla dlouho a po téhle zkušenosti už tyhle sypké potraviny budu dávat jen do těsnící uzavíratelné nádoby. Já to tak často nespotřebovávám. Vyhodila jsem i ovesné vločky, koření, kokos, plátky mandlí, kyselinu citronovou, pudink, pohanku. Bylo tam dost otevřených pytlíků, tak jsem to hned vynesla do popelnice a předtím to pevně uzavřela. Po téhle zkušenosti už si dám obrovský pozor. Ještě napíšu, že dole jsou nalepené tapety a ty strhnout nemůžu, je to tam fest přilepené, nastříkala jsem to úplně všude a hodně, musela jsem odejít a větrám, je to fakt síla. Čím jiným jste to úspěšně zlikvidovali? Předem děkuji za vaše zkušenosti.
Hlavní problém je, že si si je můžete donést z obchodu už v té mouce, pudingu, ... a zároveň k vám můžou zalétnout/zalézt od sousedů.
Takže jistotu nemáte nikdy, ale zamrazení pomůče, uzavřené nádoby většinou udrží napadení v omezeném prostoru a pokud věci spotřebováváte rychle, tak se škůdci nestačí ani vylíhnout, natož rozmnožit.
Udělala jse co se rozumně dalo a teď je jen potřeba nepanikařit a nenechat si ničit život drobnostmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.