Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objevila jsem v moukách doma v zavřené sektorce černé broučky, byly i v cukru, soli, vyhodila jsem úplně vše, tedy špagety jsem dala do mrazáku, ale měla jsem pocit, že jsou v nich dírky, takže jsou také napadené, pak je vyhodím taky. Mrazák by měl zabít i pilouse, nevím kteří broučci to jsou, vypadalo to jako kmín, ale lezlo to. Vystříkala jsem to celé Biolitem a zavřela, jsou tam jen uzavřené zašroubované skleničky, ve kterých je koření, tam se dostat nemohli, teď je to zavřené a Biolit tam účinkuje, tak doufám, že snad Biolit stačí a pak to ještě vytřu hadříkem namočeným v octu, mám doma ten klasický ocet, co je i k jídlu a pak bílý ocet 10%. Poradíte co ještě udělat více? Tohle se mi stalo poprvé a už budu vše kontrolovat a když koupím mouku nebo něco jiného sypkého tak to raději vždy nejdřív dám do mrazáku a už jsem si koupila uzavíratelné dózy. Třeba moje máma měla celý život normálně mouku v otevřené dóze a co vím, nikdy se jí to nestalo, jenže ona jí docela brzy spotřebovala. Já tam tu mouku měla dlouho a po téhle zkušenosti už tyhle sypké potraviny budu dávat jen do těsnící uzavíratelné nádoby. Já to tak často nespotřebovávám. Vyhodila jsem i ovesné vločky, koření, kokos, plátky mandlí, kyselinu citronovou, pudink, pohanku. Bylo tam dost otevřených pytlíků, tak jsem to hned vynesla do popelnice a předtím to pevně uzavřela. Po téhle zkušenosti už si dám obrovský pozor. Ještě napíšu, že dole jsou nalepené tapety a ty strhnout nemůžu, je to tam fest přilepené, nastříkala jsem to úplně všude a hodně, musela jsem odejít a větrám, je to fakt síla. Čím jiným jste to úspěšně zlikvidovali? Předem děkuji za vaše zkušenosti.
Hlavní problém je, že si si je můžete donést z obchodu už v té mouce, pudingu, ... a zároveň k vám můžou zalétnout/zalézt od sousedů.
Takže jistotu nemáte nikdy, ale zamrazení pomůče, uzavřené nádoby většinou udrží napadení v omezeném prostoru a pokud věci spotřebováváte rychle, tak se škůdci nestačí ani vylíhnout, natož rozmnožit.
Udělala jse co se rozumně dalo a teď je jen potřeba nepanikařit a nenechat si ničit život drobnostmi.
No já v té soli viděla něco co nebylo sůl, tak jsem ji radši taky vyhodila. Četla jsem, že jim chutná všechno, těstoviny, pohanka, luštěniny, čokoláda, rýže, pudink, vyhodila jsem i ty kyseliny citronové, cukr, vše bylo otevřené, i ty špagety už jsem vyndala z mrazáku a vyhodila, předtím pečlivě zabalila. Koupila jsem dnes nové mouky, tedy jen hladkou a hrubou, polohrubou bych si mohla namíchat, cukr, sůl, krupičku a hned jsem to dala do mrazáku, nechám to tam minimálně den, ještě nechávám působit ten Biolit v zavřené sektorce, jde jen o jednu s jedněma dvířkama, kde se to vyskytlo, když je to zavřené, tak se přes to nedostanou, je to nafest, pak to vytřu octovou vodou a už jsem si koupila uzavíratelné plastové dózy, už nebudu riskovat, protože já to rychle nesdělávám.
Tak to Vám nezávidím, také jsem si tím prošel. Byly ty potvory snad ve všem. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem vše vyházel (nic jiného mi nefungovalo). Podle všeho to bude červotoč spížní - pasti.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.