Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gumové těsnění/lišta na sklo - alternativa kitu

Od: karel54 odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, neví někdo jak se jmenuje gumové těsnění na starší okna namísto sklenářského kitu? Ideálně pokud víte, kde sehnat (mimo sklenáře), tak to bude TOP. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkuste nakreslit profil těsnění, nebo foto "řezu", už to je pěkná nějaká desítka let, co jsem to řešil, už si to dobře nepamatuji

hodnocení

0x

Jmenuje se to gumový zasklívací profil , ale už se dávno nevyrábí. Ono se to používalo koncem socíku, dnes byste musel mít kliku, že má někdo staré zásoby.

hodnocení

0x

To těsnění nelze jen tak použít místo kytu, musí tam být pro něj drážka. Ale místo kytu lze použít přesné dřevěné lišty, přibité několika slabými hřebíčky. Ty lišty byly tuším 15x15mm (podle vašich oken se to může lišit). Kdysi jsem to tak udělal na několika oknech a kromě občasného natření lišt fermeží, nebyl s tím žádný problém. Lišty se řežou v rozích na 45 stupňů a pod ně se natáhne slaboučká vrstvička např. silikonu, nebo podobného tmelu, kvůli odolnosti proti vodě. Před tím samozřejmě prostor po kytu dobře očistit. Okna jsme pak takto měli řadu let bez problémů, než jme je nahradili plastovými. K těm lištám mě tenkrát přivedl nápad nějakého výrobce oken, kdy jsem to takto viděl na jednom okně ve stavebninách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]