Nejste přihlášen/a.
To těsnění nelze jen tak použít místo kytu, musí tam být pro něj drážka. Ale místo kytu lze použít přesné dřevěné lišty, přibité několika slabými hřebíčky. Ty lišty byly tuším 15x15mm (podle vašich oken se to může lišit). Kdysi jsem to tak udělal na několika oknech a kromě občasného natření lišt fermeží, nebyl s tím žádný problém. Lišty se řežou v rozích na 45 stupňů a pod ně se natáhne slaboučká vrstvička např. silikonu, nebo podobného tmelu, kvůli odolnosti proti vodě. Před tím samozřejmě prostor po kytu dobře očistit. Okna jsme pak takto měli řadu let bez problémů, než jme je nahradili plastovými. K těm lištám mě tenkrát přivedl nápad nějakého výrobce oken, kdy jsem to takto viděl na jednom okně ve stavebninách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.