Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nátěr vnitřku okapového žlabu

Od: fanda71® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, řeším, čím natřít vnitřní stranu okapového žlabu. Použili by jste na to gumoasfaltový nátěr? Prý to vydrží nejdéle... Děkuji předem za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

asi před 20ti lety jsem u tchýně očistil Starý-rezavý okap kartáčem ve vrtačce, natřel celé ALKYTONem. Doposud je to funkční bez poškození, byť barva již má jiný odstín.

A jo, to je pravda, že tím by to mohlo jít...

Tak včera jsem to vazl ručně - dratěný kartáč, šmirgl a dláto. Docela pohoda, asi 8metrů a za půl hoďky to bylo.

honzas11
hodnocení

1x
Gumoasfalt nevydrzi dlouho na slunci. To ze tam zustane nejaka jeho stopa neberu jako ochranu.

hodnocení

0x
My máme vytřené okapy gumoasfaltem už pěknou dobu. Zatím to funguje parádně. Ale z těchto okapů nemáme svedenou vodu do kádí na zalévání. Do kádí máme vodu z klasických pozinkovaných.

hodnocení

0x

A je diskuze o novém nebo starém okapu? Já teď řeším starý, vezmu to synteticku barvou na střechu a spíš řeším, jak to uvnitř slušně očistit, když to nechci sundavat a pro převis střechy se tam blbě s rukou leze. Asi to skončí jen na ocelovém kartáči...

km
tak si dejte pozor at nejdete skrz, to je hnef

No to je fakt...

hodnocení

Jedná se o staré žlábky.a očistu jsem provedl wapkou z Lidlu, šlo to nádherně, a jen 3x skrz
km
"šlo to nádherně, a jen 3x skrz" *smich*

paveldvorak
hodnocení

0x

pozinkovane okapy ktere jsoi uz vic jak 10 let na slunci desti jsem z obou stran natrel asfaltohlinikovym naterem na plechove strechy barva drzi jsou vic jak 5 let jako nove

hodnocení

0x
Tlumex plast plus detecha.cz/...
" Vnitřky okapních žlabů, nádrže na užitkovou vodu ..."
Pokud použijete výztužnou mřížku, můžete i zacelit dírky (pokud to nejsou díry).
.
Detecha Fest primer detecha.cz/...
" Zakladní antikorozní nátěry kovů, problematické povrchy se zbytky koroze a starých nedočištěných nátěrů, hladké kovové materiály – ocel, nerez, ocel se zbytkovou rzí, hliník, mosaz, pozinkovaný plech, barevné kovy."

hodnocení

0x

Soused před asi 20 roky řešil cca 30m starého okapu. Rozhodl se pro výměnu. Instaloval si sám SATJAM (ale jsou i jiné firmy SIBA, KROP, ...), už nalakovaný ocelový okap (přáškový lak). Dodnes jako nový i zevnitř. Vidím do něho, neb mám balkón nad jeho střechou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]