Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych doma připojit ventilátor v místnosti na bezdrátový spínač, nejlépe, pokud by to bylo s časovačem. Nemusí to fungovat přímo přes Wifi, jde mi o to, že nechci tahat kabeláž, případně dělat nové drážky ve zdi, když chci umýstit ventilátor do sadrokatronového stropu a elektřinu vyřeším připojením přímo v rámci stropu.
Mělo by to fungovat tak, že kdokoliv vejde do místnosti, zmačkne tlačitko, které bude fungovat jako spínač, ventilátor se rozběhne a například po 2-3 minutách provozu, dle mého nastavení, se ventilátor vypne. Nejlepší by bylo, pokud by spínač dokázal fungovat čistě na kinetické energii, bez baterii. Dokážete mi poradit nejakou sadu, která by takto mohla fungovat?
Díval jsem se na ABB, ale tam mi to přijde celkem nesmysl, za ty peníze a pak jsem spíše našel vypínače, ale vhodnější mi přijde čistě spínač, ale nemůžu úplně nic pořádného najít, tak třeba s tím někdo má zkušenosti.
Díky.
Lerach
Z mého pohledu lepší natáhnout kablík třeba i v instalační PVC liště(třeba použít i oboustranou lepící pásku, možná se prodávají i elektrikářské lišty už s lepidlem(nevím jak by držely na výmalbě u vás) a použít klasický vypínač. Baterie stejně budeš muset nějak dobíjet či měnit, za mě otrava. V "neelektrickém" provedení dát na střechu rotační ventilační hlavici, ale regulace odtoku vzduchu nic moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.