Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž obložkových zárubní na křivou zeď

Od: garblebuble® odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

před nějakou dobou jsem měl v bytě dělníky, co mi udělali kachle v koupelně + lepidlo a štuk. No a na jedný stěně se jim podařilo nahodit spodek zdi o 1cm víc, než vršek, takže na dveřním otvoru mi to letí o 1cm na stranu. Teď netuším, jak tam dát obložky. Bude tam strašná fuka takhle a klasicky firma mě poslala s reklamací do prdele a neodpovídají. Celou stěnu když je všechno hotový moc dorovnávat nechci, narovinu nejsou na to prachy. Nemá někdo nějakej nápad, jak tam ty obložky vsadit nějak elegantně, případně mi poradit nějakou menší opravu, co je cenově ok? Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolik
hodnocení

0x

Nejlépe dejte foto. Jeden cm štuku přebrousíte na šířku obložky, bude jen mnoho prachu. Nebo obložku nedávat.

08.09.25 08:48
hodnocení

Montáž obložkových zárubní na křivou zeď
Jasný, buď zezadu odhoblovat obložku, nebo dole nějak srovnat zeď.
Ještě by bylo řešení, dát přes škvíru nějakou lištu.
Já bych zezadu hobloval obálku.
hodnocení

U týhle obložky je blbý, že je to ta za pár kaček, takže tu jak začnu hoblovat, tak si myslím, že jí můžu rovnou vyhodit, ještě mě napadlo prostě škrábnout do zdi tam, kde je obložka a nějaký nedokonalosti pak přeštukovat

hodnocení

0x

Ahoj, viděl bych to možná na nějakou šikmou lištu v dekoru stejném nebo co nejvíce podobném obložkám, která se vsadí do té fugy. Asi to bude nejrychlejší a nejlevnější.

Jestli to je na straně, kde nejsou panty, možná by stačilo poštelovat lišty zárubní.

hodnocení

Děkuju. Ono je strašně blbý, že je to na tý straně, kde jsou dveře a hlavně jedna strana je rovná, druhá je prostě ze spoda strašně křivá. Ještě mě napadlo to prostě nějak dobře zaplnit pěnou a pak to jen přesilikonovat.

Pěnou to taky určitě půjde. Jen osobně mám se silikonováním špatné zkušenosti a to, že po čase se silikon od zárubní začiná odlepovat. Nevím, jestli je to jen gramlavýma rukama, které silikon aplikovaly nebo je to vlastnost silikonů obecně (kolem zárubní aplikováno vícero lidmi i více druhů silikonů, tak jen mé ruce to nejsou :D) a tak, když to jde, snažím se jim vyhnout.

Ještě koukám na foto a je to na straně, kde nejsou obklady. Tady by se možná nabízela i cesta opatrného oškrábání části omítky, kde budou obložky (pokud by se teda nešlo třeba cestou zbroušení obložek, jak bylo navrhováno v jiné odpovědi)

hodnocení

0x
Centimetr nic není. Občas se najde i podstatně větší rozdíl. Záleží na jaké straně je ten centimetr, jestli na straně dveří, nebo na druhé straně.
Když to je u dveří, musíš v každém případě dát obložku do váhy. Takže buď zezadu odhoblovat ten centimetr, nebo do něčím doplnit. Klasické dřevěné obložky jdou ten centimetr odhoblovat. Papundeklový, to je horší, tam tolik materiálu není.

krtek6
hodnocení

0x

1) říká se fuGa a ne fuKa...

2) bez dohození a opravy omítky nijak...max zapatlat akrylem což nebude pěkné

3) dožadovat se firmy o opravu...jinak to bez investice dalších peněz bude jen paskvil

km

bod jedna platí možná u vás, u nás normálně fuka

cs.wikipedia.org/...
cs.wiktionary.org/...

mám hrozně rád, když někdo opravuje druhého a sám nemá pravdu *bzum*

krtek6

pravdu mám...máš tam doslova napsaný, že je to z něměckého slova "FUGE"...máš tam někde "K"? To, že do wikipedie připsal někdo FUKA, ale nenapsal kde a odkud se to vzalo značí pouze to, že to wikipedie sice akceptovala jako příspěvek, ale neověřila pravdivost...je to úplně ten samej příklad jako VINGL nebo INBUS...taky každej kdo neví říká VINKL a IMBUS...všechny tyto slova jsou odvezeny z němčiny...pouze je někdo zkomolil

km
vy mate ohledne lingvistiky dost zastydlou pubertu. v kazdem jazyce je obrovske mnozstvi slov prevzatych z jinych jazyku. ta slova se ve vetsine pripadu nepisi ve sve puvodni forme, (nebo snad pisete weekend?) tim spis pokud jde o hovorovy jazyk, tam se podoba take posouva, viz vase prihlouple "říká se fuGa a ne fuKa...", nakonec meni se i vyznam... a co si budem povidat, kazdy si muze rikat co chce, jazyk je zivy. jen vase poznamka je nejen oftopik, ale hlavne uplne aut.

krtek6

já nemám zastydlého nic...akorát já o koze a ty o voze...když to převedu na ten tvuj weekend..je to sice také slovo převzaté...ale furt to vyslovuješ "výkenD" a ne "výkenT"...offtopic to sice bylo, ale vyjádřil jsem se mimojiné i k tématu

km
:-D jak vite jak tazatel vyslovuje fuka, vy jste si telefonovali?
a nemel byste teda rikat [fuge] misto [fuga], to acko vam nefa? *smich*
hodnocení

Diky za info. Diky vysvětlení fuga vs fuka se mi podařilo problem vyřešit. Vysvětlil jsem ty oblozce, ze jsem se zmýlil v gramatice a začlo to být v cajku mimochodem fuka je slang fuga je podle německého jazyka a ja jsem slangovej cechacek. Jinými slovy dobre je oboje. To k bodu 1. Bod 2 mi byl k ničemu, dalo se to nakonec vyřešit jinak a upřímně to vypadá celkem dobre. Bod 3 byl úplně k ničemu, protože jak jsem psal, firma na mě kašle a nemám čas X let dožadovat se opravy každopádně i tak děkuju za projevenou snahu :) cením.

km
hodnocení

0x

nedávno mi dělaly obložky a téměř všechny stěny jsem měl křivé (starý dům), jak jsem to řešil jste tu sám napsal:
"dobře zaplnit pěnou a pak to jen přesilikonovat" až na to, že jsem použil akryl. pěnu je nutné vyškrábnou dost hluboko, aby při shlazení tmelu nevadila. pokud by se tmel propadl, shladil bych ještě jednou. výsledek vypadá dobře, mám bílé obložky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]