Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
před nějakou dobou jsem měl v bytě dělníky, co mi udělali kachle v koupelně + lepidlo a štuk. No a na jedný stěně se jim podařilo nahodit spodek zdi o 1cm víc, než vršek, takže na dveřním otvoru mi to letí o 1cm na stranu. Teď netuším, jak tam dát obložky. Bude tam strašná fuka takhle a klasicky firma mě poslala s reklamací do prdele a neodpovídají. Celou stěnu když je všechno hotový moc dorovnávat nechci, narovinu nejsou na to prachy. Nemá někdo nějakej nápad, jak tam ty obložky vsadit nějak elegantně, případně mi poradit nějakou menší opravu, co je cenově ok? Díky
Nejlépe dejte foto. Jeden cm štuku přebrousíte na šířku obložky, bude jen mnoho prachu. Nebo obložku nedávat.
Ahoj, viděl bych to možná na nějakou šikmou lištu v dekoru stejném nebo co nejvíce podobném obložkám, která se vsadí do té fugy. Asi to bude nejrychlejší a nejlevnější.
Jestli to je na straně, kde nejsou panty, možná by stačilo poštelovat lišty zárubní.
Děkuju. Ono je strašně blbý, že je to na tý straně, kde jsou dveře a hlavně jedna strana je rovná, druhá je prostě ze spoda strašně křivá. Ještě mě napadlo to prostě nějak dobře zaplnit pěnou a pak to jen přesilikonovat.
Pěnou to taky určitě půjde. Jen osobně mám se silikonováním špatné zkušenosti a to, že po čase se silikon od zárubní začiná odlepovat. Nevím, jestli je to jen gramlavýma rukama, které silikon aplikovaly nebo je to vlastnost silikonů obecně (kolem zárubní aplikováno vícero lidmi i více druhů silikonů, tak jen mé ruce to nejsou :D) a tak, když to jde, snažím se jim vyhnout.
1) říká se fuGa a ne fuKa...
2) bez dohození a opravy omítky nijak...max zapatlat akrylem což nebude pěkné
3) dožadovat se firmy o opravu...jinak to bez investice dalších peněz bude jen paskvil
bod jedna platí možná u vás, u nás normálně fuka
cs.wikipedia.org/...
cs.wiktionary.org/...
mám hrozně rád, když někdo opravuje druhého a sám nemá pravdu
pravdu mám...máš tam doslova napsaný, že je to z něměckého slova "FUGE"...máš tam někde "K"? To, že do wikipedie připsal někdo FUKA, ale nenapsal kde a odkud se to vzalo značí pouze to, že to wikipedie sice akceptovala jako příspěvek, ale neověřila pravdivost...je to úplně ten samej příklad jako VINGL nebo INBUS...taky každej kdo neví říká VINKL a IMBUS...všechny tyto slova jsou odvezeny z němčiny...pouze je někdo zkomolil
já nemám zastydlého nic...akorát já o koze a ty o voze...když to převedu na ten tvuj weekend..je to sice také slovo převzaté...ale furt to vyslovuješ "výkenD" a ne "výkenT"...offtopic to sice bylo, ale vyjádřil jsem se mimojiné i k tématu
nedávno mi dělaly obložky a téměř všechny stěny jsem měl křivé (starý dům), jak jsem to řešil jste tu sám napsal:
"dobře zaplnit pěnou a pak to jen přesilikonovat" až na to, že jsem použil akryl. pěnu je nutné vyškrábnou dost hluboko, aby při shlazení tmelu nevadila. pokud by se tmel propadl, shladil bych ještě jednou. výsledek vypadá dobře, mám bílé obložky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.