Zdravím, potřeboval bych do plastové šachty vrtané studny dotáhnout 6ks kabelů 3x2,5 a jeden 5x2,5. Kabely jsou k šachtě přivedené chráničkami kopoflex DN40 a DN50, jeden ve flex.chráničce (nějaká černá z Hornbachu). Otázka, jak co nejlépe přivést tyto kabely dovnitř? Klasické kabelové průchodky? Pryžové manžety pro "kopoflexky"? Jiný způsob? Předem díky.
Jedna z možností: co nejvýše provrtat o malinko větší díry než chráničky a okolí chrániček zasilikonovat tak, aby silikon těsnil a nedala se chránička vytrhnout.
Během hrubé stavby jsem nechal za barák vytáhnout kabel pro studnu (čerpadlo), závlahu a kabel navíc. Teď mám k terase a dozadu k budoucímu zahr.domku natahané kopoflex po dvou kabelech (pro jistotu). V šachtě bude elektroinst.krabice, kde se propojí co bude třeba. Nechtěl jsem dávat el.krabici jen tak ven, proto vše do šachty pod strop kde to nebude překážet. Stejně bych tam tahal kabel pro vystrojení studny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.