Ahoj, myslíte, že je reálné z prvního fota docílit druhého fota? Zatím jsem zkoušel jen barvožrouta a to sundalo jen vrstvu laku na povrchu, bohužel už je lak hodně hluboko ve dřevě. Nemáte prosím někdo zkušenost?
Realne je cele to rozobrat, pouzit ako palivove drevo a postavit nove nalakovane podla poziadaviek. Napustacie lazury a im podobne vyrobky su tak hlboko v dreve, ze vzhlad prirodneho dreva nedosiahnete nikdy, to je jednosmerka. Aj brusit tie rozne obluky a male detaily je nezmysel.
Sundat to na čistý dřevo bude práce opravdu velká, nepohodlná, nezáživná a hodně dlouhá. Podstatně jednodušší bude to celý vyhodit a postavit nový. Ovšem neexistuje nic, co by dřevo udrželo stále hezky světlý. Prostě to bude pomalu tmavnout. Tak buď se s tím smířit, nebo už první nátěr udělat malinko tmavší. Ono pak zdaleka nebude tolik vidět to tmavnutí.
Není to byt ve Schwaigrově ulici v JH? silně mi to onen byt připomíná-také takové či hooodně podobné schodiště . Prováděli jsem tam změnu dispozice "přízemí" onoho bytu, dispozici ve třetí ze 4 úrovní bytu a nové omítky .Schodiště zůstalo původní, jen místně opravené (byl jsem tam jen na zahájení prací, pak byla delší DPN)
Jinak pokud je to zdravé dřevo pak maximálně přebrousit, nalaovat a nechat to tak!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.