Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nemyje ,nesprchuje

Od: milaaa odpovědí: 4 změna:
Na myčce Fagor po zapnutí na příslušný program myčka odčerpá zbylou vodu,z bočního vývodu napustí vodu do prostoru myčky a začne ji ohřívat.V tomhle bodě se vždy spustilo mytí pomocí otočných ramen,ale ted se dál neděje nic.Nemá prosím někdo zkušenost kde hledat příčinu?Moc děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Někdo se znalostmi elektro musí odkrytovat myčku a změřit nebo vyzkoušet funkci čerpadla, které žene vodu do mycích ramen.

olin

Pravděpodobně to oběhové čerpadlo, ale můžou to být k němu vodiče, konektory, něco související s čerpadlem na desce řídící jednotky(rozbité relé nebo polovodič) nebo něco v návaznosti co dovoluje spouštět součástky či elektriku do součástek náležící k oběhovému čerpadlu. Osobně bych nejdříve zkontroloval prostor pod filtrem nečistot-vytáhnout ho a posvítit dovnitř svítilnou, může tam být nečistota, co nedovolí vodě odtok do oběhového čerpadla, viděl jsem zachycené vlasy nebo vlákna z látky, těžko říct co to bylo. Oběhové čerpadlo může mít zadřenou, zablokovanou či utrženou vrtulku, může být zanešená část u vrtulky nebo je něco s elektromotorkem od té vrtulky. Můžeš eventuálně přidat typ a stáří výrobku, dají se případně vyhledat díly, co kolik stojí.

hodnocení

0x
Nedávno mi u jedné myčky, značku už nevím, něco levného, stáří tak 10+ let, k "opravě" stačila rozborka/sborka čerpadla a už čtvrt roku zase jede. Asi se tam muselo dostat a někde kousnout tvrdý zrnko bordelu.
Projevovalo se to zákeřně, nádobí bylo mokré a horké, jak se voda vařila v průtokovým ohřevu nefunkčního čerpadla:) Jen nějak neumyté.

hodnocení

0x

Uvažuji-ptá se žena, která umí vařit, ale není žádný kutil. A také doma kutila nemá. Hodně slovům, která rádci používají jako přesné označení, kde hledat poruchu, nerozumí. Znějí jako z jiné civilizace. Vím to, mám to také tak. Umím vymalovat nebo vyměnit těsnění, jsem praktická, ale stroje s elektřinou? To mám respekt, ale ne náhradní díly a nějaké nástroje, to už vůbec. Proto vždycky vytáhnu čistý kapesník, zamáčknu slzu do oka a najdu servismana. Kapesník stále v pohotovosti, protože on koukne a řekne závadu a cenu za odstranění. Znovu zamáčknu slzu do oka, pustím PC a podívám se do Heureka.cz, jak je to s cenami nového stroje. *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]