Nejste přihlášen/a.
stavím drevnik 5x2 m. Horni tram chci vytvorit spojenim dvou tramů (kazdy 3m) preplatovanim. Jsem uplny laik, tak jsem si rekl, ze na koncich obou tramů odeberu polovinu sily v priblizne delce 50 cm, slepim a pro jistotu jeste sesroubuji. Nakonec celkovou delku zkratim na 5 m. Tram bude podepren 4 stojnami. Automaticky jsem predpokladal, ze spojeni postavim na kolmo, ale kdyz jsem to různe studoval, zjistil jsem, ze by spoj mel byt polozen na plocho a to tak, ze prosroubovani bude svisle k zemi. Muzete mi rict, jak by to melo byt? Jeste dodam, ze to neponese skoro zadnou vahu. Nahore rost z lati, plechova strecha. Maximalni zatizeni můze udelat snih. Diky
Honza
0x
slepim a pro jistotu jeste sesroubuji" špatně "sesroubuji a pro jistotu jeste slepim" to by bylo v pohodě
používají se závitové tyče a velkoplošné tesařské podložky
"spojeni postavim na kolmo" špatně "spoj mel byt polozen na plocho" správně
"neponese skoro zadnou vahu" ale ponese, sama o sobě ta střecha něco váží a pak vítr a sníh
0x
Samozřejmě naplocho, ale když tam budou ty stojny, tak o nic nejde. Nevím jak myslíte ty čtyři stojny. Já bych to udělal tak, že dvě krajní, pak jedna uprostřed, kde bude ten spoj a pak od té prostřední na každou stranu jednu doprostřed. To znamená dohromady pět kusů.
0x
Staví dřevník, ne krov katedrály ![]()
Spoj nad stojkou, ano přeplátovat 20 cm bohatě stačí, pak skrz to vrtneš shora 15 díru 200 do stojky a vrazíš 16 závitovku jako kolík.. Nebo to samý ale dřevěnej kolík ca 30mm nejlíp dubovej ale stačí i násada od koštětě (ten je třeba zajistit proti vytažení) Lepení nedporučuju, je zbytečný a akorát to bude hnít.
0x
Je jedno jak je spoj, jestli s svisle nebo vertikálně, když bude podepřený 4 stojnami ohyb tam nebude. Na tlak by stačilo aji na sraz, snad to není na tah, aby jste se prčil s kolíky či dřevenými hmoždinky. Konce přeplátování jsou mírně zkosené. Místo lepení by spíš, když už tak nadstavit spoj ze dvou stran prkny.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.