Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Kolega ve vedlejším domě si sám obložil schody dlažbou že o tom také uvažuji.Ovšem radši bych aby to udělal někdo kdo to umí. Materiál bych i koupil, zajímalo by mě kolik tak mám počítat za práci řemeslníka. Je to 21 schodů šířky 1,2m, hloubka 30cm výška 20cm + mezipatro 3m x 1,5m a chtěl bych obložit i ten soklík kolem + plastovou hranu - stejně jako na foto.
Takže kolik taková fuška stojí (přibližně) kolik si připravit - máte někdo potuchu/přehled?
můžete si spočítat dle zde uvedených cen:
cenikyremesel.cz/...
neuvádíte z čeho jsou schody nyní, to také muže ovlivnit cenu. tedy nevím, jestli ty fotky jsou ty obložené schody a nebo schody, které chcete obkládat.
příprava podkladu, velikost dlaždic, bude se sokl řezat, nebo bude z hotových soklových dalždic, máte vybranou dlažbu? likvidace, doprava, odpadu atd atd.
Ceny jsou smluvní, co si domluvíte, takové to bude. Může se to samozřejmě lišit v každém městě, místě, případně podle šikovnosti a tím pádem vytíženosti řemeslníka.
A toho souseda byste nezkusil oslovit? Už má zkušenost a myslím, že to má hezky udělané. Možná by byl levnější.
Možná bych udělala spáry cik, cak, ne v prostředku. Na posledním obrázku je vidět konec podlahy, nebo to je snad podesta, která je tak řešená.
Ale musel by to člověk vidět naživo. Jen mi to na fotce brnklo do oka.
Chválím obkládek na zdi, kvůli úklidu. Ale kdyby mi to tak někdo ale udělal, tak budu mooc spokojená, není nad to, když se chlap snaží a něco doma vylepší.
prostromek: oni ty spáry všeobecně na podlaze jsou neštěstí při úklidu, zlatá rovina. Ty spáry uprostřed za mě také nic moc, ale tady se hodnotí snaha. Levnější dlažby se časem prošoupou, obvzlášť když se jde zvenku, kamínky hezky zapíchané v botách.. Tímto bych tazateli doporučil něco odolnějšího, když už si trvá na dlažbě a něco, co nebude klouzat po vytření. Osobně bych si na schody dal něco co jde rozebrat a vyměnit bez bourání a prachu.
oline, jak často člověk v domku za život mění schody? My máme na schodech několik desetiletí pvc, ale líbilo by se mi dřevo. A protože za vchodovými dveřmi je předsíňka, kde se přezouváme do pantoflí, není problém s kamínky. Na fotce vidím dole nějakou úzkou skříňku, možná něco jako botník, tak se také možná přezouvají? Jinak stírám vlhkým hadrem v ruce, protože nemám ty rantlíky na stěnách. Tak opatrně do rožků, aby se nesetřela výmalba. Schod je hned suchý (žádná vojna, co je mokré, to je čisté a ani ty třásňové pomůcky z marketů). No, každý to máme zařízené jinak a i jiné zkušenosti. Jenom diskutuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.