Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobrý den ,nevíte ,prosím někdo co to je?Patří to k nějakému mechanismu?

Od: veja odpovědí: 15 změna:
Dobrý den ,nevíte ,prosím někdo co to je?Patří to k nějakému mechanismu? #2
Dobrý den ,nevíte ,prosím někdo co to je?Patří to k nějakému mechanismu? #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Nechal bych vyhledat Googlem podle fotky

bear

nic moc...

google.com/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, určitě to k nějakému mechanismu původně patřilo - otvorem procházela hřídel nebo čep a do těch zářezů vpravo možná pasovala západka. Můj odhad je, že by to mohl být pozůstatek např. hodinového stroje či tiskařského lisu nebo to má souvislost s železnicí. Až nám napíšete nějakou informaci o původu nálezu, tak se třeba posuneme v určování dál. Zdravím!

hodnocení

0x
Je to plast, nebo kov?
Jaká čísla jsou uprostřed toho "budíku"? Mně to přijde jako 24 a šipka ukazuje na 5, což by odpovídalo datu výroby květen 2024?
jk2021

To bych neřekl, spíše mi to připomíná výrobky za minulého režimu z litého hliníku/ zinku. Ale nějak si teď nejsem úplně jistý, zda se už tenkrát používal, ten jak říkáte "budík" k označení data výroby.

bear
hodnocení

0x

Kde jste to našel? V kuchyni? V garáži? V dílně?

Máte doma nějaký robot nebo mixér?

Nějakého veterána co by auto či motorku?

olin
hodnocení

0x

To je předmět pro Pavla Zedníčka do pořadu Kurňa, co to je? . Ten znak ryby a 1 je mi povědomý, něco se tím značilo nebo je to nějaký "výrobce".

hodnocení

0x
Takhle nějak si představuji onen pověstný korybut. Ještě neožvýkaný. :)

111®
hodnocení

0x

Je to z krokovaciho mechanizmu Typuji na netahování vězních hodin.

hodnocení

0x

Toto je odpověď od Google Lens: "Obrázek zobrazuje součást mechanického zámku, pravděpodobně západku nebo závorník či část mechanismus, který se podílí na zamykání a odemykání dveří.

Tento typ součásti je klíčový pro fungování mechanických zámků, které se spoléhají na fyzické mechanismy (jako jsou kolíky, stavítka nebo páky) k zajištění dveří bez potřeby elektřiny nebo baterií.

Zobrazený díl se pravděpodobně pohybuje uvnitř zámku a interaguje s dalšími komponenty, aby zajistil nebo uvolnil dveřní závoru.

Mechanické zámky jsou ceněny pro svou spolehlivost, jednoduchost a odolnost, i když postrádají pokročilé funkce elektronických zámků".

Skoro bych dal Google Lens za pravdu, také mě to při prvním pohledu napadlo.

ben®

ferax - skoro nic proti Vaší odpovědi (i když tady by se dle pravidel takové od AI vkládat neměly), ale porovnejte velikost součástky na první fotce s velikostí ruky asi dospělého člověka. AI by nám měla ten obrovský zámek (a k němu klíček ) ukázat, pokud by se vešel na fotku.

ben® - měl jsem doma starý zámek z nějakých kostelních dveří a ten byl oproti běžným zadlabávacím zámkům více než dvakrát, možná třikrát větší. Jen klika k němu byla dvacet centimetrů dlouhá a ten čtyřhran uvnitř 11cm průměr.

ben®
ferax - ano, zámky kostelních nebo hradních vrat mohou být dost velké. Ovšem, bez nějakých dalších doplnění o nálezu od tazatele všichni spíše jen odhadujeme.

hodnocení

0x

Klepadlo ke kterému chybí dveře.

hodnocení

0x

Mi to připadá, jako kohout v nějaké pistoli. Jen mi to připomíná tvarem, a "povahou". Je tam také lehce rozmlácená úderná ploška. Že by to patřilo k nějaké zbrani?

Dobrý den ,nevíte ,prosím někdo co to je?Patří to k nějakému mechanismu? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]