Nejste přihlášen/a.
Ve zdravotnických potřebách se prodávají různé nástavce na mísu WC pro leší vstávání (po operaci TEP apod), obvykle padnou na běžnou mísu tak, že se nemusí sundavat původní prkénko (sedačka). Prodávají se s poklpem i b ez poklopu.
Problém je u kratších WC mís v malých záchodech na sídlištích, které mají mísu kratší, například LYRA JIKO Plus, pouze 40 cm od kraje mísy k dírám pro šrouby a obyčejná míst, 43 cm, takže tam může původní prkénko zústat.
Dotáz: víte o nějakém WC nástavci, který se vejde na "panelákovou"kratší místu a nemusí se pro ostatní členy rodiny odšrouovávat původní prkénko? D9ky
Dobrý den, dejte v rodině instrukce, že když Vy potřebujete mít na WC trvale vyšší nástavec (bez prkénka), tak jim nesmí být zatěžko ho používat také - jde to a člověk nemusí být ani mrzák (jen se tam trošku hůře "našteluje", ale vykonání potřeby to nebrání). Je to o toleranci a nikoliv o častých manipulací s nástavcem a ptkénkem. Zdravím!
Jde o kratší wc mísu v paneláku, kde se nástavec při nasazeném původním prkénku nevejde a musí se sundat. Ideální je když si potřebný zvedne prkénko, nasadí nástavec a po potrebě opět nástavec sundá, aby mohli chodit na wc i ostatní členové rodiny
Případně i s rukojeťmi - a původní prkénko zústává
Mám také fungl novou kýčel a nástavec. Mám dlouhé nohy, ale 10cm mi stačí. 15 bylo zbytečně vysoké. Bez poklopu. Když je wecko vždycky čisté a všude bílé, poklop vůbec nechápu k čemu je. V ložnici jsou peřiny, v kuchyni nádobí a na wecku mísa. Když je všechno čisté, není potřeba nějak cokoliv přiklápět, maskovat atd.
U lékaře dostanete na nástavec poukázku. Zajděte pak do zdravotních potřeb a zkoukněte, co nabízí.
Spíše než prkénko se zajímejte o zvýšení křesla. Z toho může být průšvih a vykloubený kloub a reoperace. Dají se koupit nožky a takové lako lyžinky, kterým se gauč nebo křeslo přizvedne.
Také se zajímejte o madla hlavně k vaně. To je opravdu nutností. Na wecku ani není potřeba, ten nástavec úplně stačí.
Díky za odpovědi a zkušenosti. Zvýšení křesla nejde, to by se musely zvednout i židle u stolu nebo z postele apod. Osvědčilo se na sedák židle nebo okraj postele položit tvrdý polštářek, aby se vahou neprosedl, sednout, nebo v posteli nasednout zadkem na polštář a vstát. Horší je to s rukama, na kterých se celé tělo vzpírá, když už stehenní svaly tělo nezvednou jak by měly.
Jak píšete, madla k vaně budou také nutnost, aby se člověk nemusel sprchovat ve vaně ve stoje a balancovat aby neuklouzl.
juraja: sedátko! Dík, do mě nenapadlo.Štokrle nebo i plastová stolička ve vaně klouže a hlavně nožičky mohou zničit smalt vany. Dal bych vám také bod!
Hoste, až se budete z vany zvedat a ucítíte, jak vám kloub dělá nedobré věci, pochopíte. Já jen vím, že s koupáním je konec. Dostat se ze sedu z vany, to je peklo. Jednou jsem takhle dostávala maminku z vany. Zjistíte, že sprcha, to je to pravé. Kolem vnější hrany vany tyč a sprchový závěs, u Vietnamcu za 100 kč. V lázních vás naučí do vany vstupovat a vystupovat. Ale ne ze sedu. Nějaká sedátka jsou fajn, ale to je na dobu koupání, něco jako mimořádka. Sprcha každý den je bleskovka, bez komplikací. Dá se koupi podložka do vany, seshora se tváří jako měkký kartáč a zezdola má mnoho přísavek. Nelze uklouznout ani omylem. Nechci být protiva, ale musíte počítat s tím, že jizva a ten zásah uvnitř bude bolet a budete se bát nebo alespoň budete velmi nejistý. Zvláště, když chcete být soběstačný a asistenci budete odmítat. A sprchování budete brát ne jako událost, ale rychlou nutnost.
Optimální řešení by byl nástavec, který se dá nasadit těsně před použitím potřebnou osobou a pak pro ostatní členy rodiny sundat. Ale na krátkou mísu WC v paneláku se s nasazeným sedátkem nevejde, Pro n ormlální to jde.
juraja - ono se to také pochopit ani nedá. Zdá se, že tazatel je v rámci rodiny vystaven nějaké šikaně. Nebo je přehnaně ohleduplný, ale to by měla být ta rodina vůči němu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.