Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký tmel na opravu plechové střechy?

Od: nimha® odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

čeká mě teď lakování střechy a včera při broušení starého laku jsem si všimnul, že je tam pár menších škvír různě mezi plechy, které by bylo dobré ucpat nějakým tmelem.

Má cenu řešit nějaké sofistikované klempířské tmely nebo je pořád nejlepší klasika "medvědí lejno" (butylenový tmel)?
O cenu mi nejde.

Střecha je starý pozink, bude se pak lakovat syntetikou (ideálně už den po tmelení, takže na nějaké zrání tmelu nebude moc čas). Tmelilo by se vždy jen kov-na-kov.

Předem díky za Vaše rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tmel bych viděl jako dočasnou opravu. Nejlepší je plech očistit a přeplátovat kouskem pozinku, pomocí např. třistapadesátiwatové páječky. pak opláchnout vodou od kyseliny a natřít. Nejlepší zkušenost na plechovou střechu mám s barvou Alkyton. Mimochodem, tato barva je výborná i na některé části spodku aut. Např. ramena, nápravnice a pod.

0rion
hodnocení

2x

Upozorňuji, že nejsem v této oblasti odborník, ale osobně bych volil PU tmel, má velmi dobrou adhezi téměř ke všemu, mírně napěňuje, takže dobře vyplní spáry, a po zvulkanizování zůstává pružný. Medvědí hovno by asi také vyhovělo, pokud ty díry nejsou velké, ale bude nutno ověřit, co udělá po natření konkrétní barvou. Pokud se v ní rozpouští, mohlo by to dělat neplechu, ale taky nemuselo, jak píšu, nutno vyzkoušet. PU tmel se po zvulkanizování, což je otázka jedné dvou hodin, již v ničem nerozpouští.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]