Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může nás vystěhovat?

Od: je odpovědí: 8 změna:

dobrý den chci poprosit o radu.Před 7mi lety jsem bydlela v panelákovém bytě se svoji matkou.Měla jsem přítele.Po čase jsem otěhotněla a byt by pro nás všechny byl po narození dítěte malý tudíž jsme koupily rodinný domek kam jsme se odstěhovali spolu s mým přítelem a matkou.Domek se napsal na mého přítele z důvodu další půjčky na vybavení domu.Po několika letech se náš vztah rozpadl a přítel odešel zpět ke svým rodičům.Dům jsme potřebovali přepsat na matku,ale jelikož,byla v registrech dlužníků nebylo to možné a tudíž se napsal na jejího tehdejšího přítele.Ten si vzal hypotéku,která byla psaná na něho,ale splácí ji moje matka neboť dům má být její.Z důvodu záznamu v registru by ji hypo nebyla schválena tudíž si hypo vzal její tehdejší přítel s tím,že si ji matka bude splácet sama a hned jak bude vymazána z registrů se dům nani přepíše.Tento přítel si ale po čase našel jinou paní a nyní začal vyhrožovat,že nám dá soudní vystěhování,že dům je jeho a my tu nemáme co dělat.Prosím o radu zda na to má právo či ne.My tu máme po celou dobu trvalé bydliště,hypo platí od počátku moje matka ze svého či mého účtu a on tu nikdy nebydlel ani neměl trvalé bydliště.Může nás vystěhovat?děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Obavam se, ze vas vystehovat muze. Budete potrebovat dobreho pravnika a hlavne doklady o tom, ze jste splatky splaceli vy. R.

cyril*
hodnocení

0x

Nemovitost je ve vlastnictví toho, kdo je uveden jako majitel v katastru a pokud nemáte sjednáno nějaké zástavní právo nebo věcné břemeno, tak máte smůlu a záleží jen na právoplatném majiteli jak s domem i jeho obyvateli naloží. To, že tam má někdo jiný trvalý pobyt nebo že splácí úvěr či hypotéku nemá žádný podstatný význam.

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den, udělali jste zásadní chybu, že jste nechali napsat barák na někoho jiného. On jako majitel má právo s ním nakládat jak chce. Máte tam alespoň trvalé bydliště a platíte nějaký nájem? Jestliže ano, pak by to bylo jako v obecných bytech a při výpovědi by vám musel dát náhradní bydlení. Ovšem jesliže nemáte v ruce vůbec nic, bude s tím mít i dobrý právník co dělat.

amidamaru*
hodnocení

0x

Soudne Vas muze vystehovat,ale musite se odvolat.Soudne jde totiz dokazat ze hypo platite vy.Bohuzel,ale musite si najmout pravnika.Kdyby jste to neudelala,byla by to prohra.

jirbar*
hodnocení

0x

Ty Vaše harakiri to nemá obdoby jaké se nechají dělat voloviny.

Vlastníkem domu je ten kdo je zapsán na katastru a ten si taky s domem může nakládat jak chce a s klidem obyvatele bez platné nájemní smlouvy může vyhodit na ulici a soud mu to přiklepne.

Je naprosto bezpodstatné kdo platí hypotéku, nebo co si dohodli formou "jedna paní povídala".

A platit hypotéku za někoho jiného jen tak nazdařbůh, to snad je i k neuvěření

amidamaru*

Soud to priklepne pri prvnim stani.Ale na odvolavacce se diva na prijmy a kdo ma na vse narok.Toto vim primo z praxe,kdyz mel soud muj kolega,co vyplacel hypoteku a pak ho manzelka chtela vykopnout.Dostal podil te chalupy a ani katastr ji nepomoh

jirbar*

Vůbec bych na to nespoléhal. Co kraj to jiný soud. Co jiný soud, tak jakpak se asi soudce vyspal. Vlastnické právo je jedna věc a neoprávněný prospěch (platba za někoho jiného) je druhá věc.

povadlaruze*
hodnocení

0x

Ježiš lidi , jak někdo v dnešní době může takle hloupě naletět a napsat si třechu nad hlavou na cizího člověka. Sorry . Ale měla se mezi váma sepsat smlouva na to až se to doplatí tak se to přepíše na matku či na někoho jiného , pokud nemáte nic v ruce , je to hodně velkej průšvih.Ano je to jeho vlastnictví a vás může vyhnat na ulici , to že tam máte trvalé bydliště je jen formalita . Můžete mít trv. bydliště kde chcete ale stále to není váš majetek . Chyba a zase chyba , jedna za druhou . Je mě vás líto ale skutečnost je taková. Snad dobrej právník by pomohl , je to zapeklitá situace . Nezávidím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]