Nejste přihlášen/a.
dobrý den chci poprosit o radu.Před 7mi lety jsem bydlela v panelákovém bytě se svoji matkou.Měla jsem přítele.Po čase jsem otěhotněla a byt by pro nás všechny byl po narození dítěte malý tudíž jsme koupily rodinný domek kam jsme se odstěhovali spolu s mým přítelem a matkou.Domek se napsal na mého přítele z důvodu další půjčky na vybavení domu.Po několika letech se náš vztah rozpadl a přítel odešel zpět ke svým rodičům.Dům jsme potřebovali přepsat na matku,ale jelikož,byla v registrech dlužníků nebylo to možné a tudíž se napsal na jejího tehdejšího přítele.Ten si vzal hypotéku,která byla psaná na něho,ale splácí ji moje matka neboť dům má být její.Z důvodu záznamu v registru by ji hypo nebyla schválena tudíž si hypo vzal její tehdejší přítel s tím,že si ji matka bude splácet sama a hned jak bude vymazána z registrů se dům nani přepíše.Tento přítel si ale po čase našel jinou paní a nyní začal vyhrožovat,že nám dá soudní vystěhování,že dům je jeho a my tu nemáme co dělat.Prosím o radu zda na to má právo či ne.My tu máme po celou dobu trvalé bydliště,hypo platí od počátku moje matka ze svého či mého účtu a on tu nikdy nebydlel ani neměl trvalé bydliště.Může nás vystěhovat?děkuji
Nemovitost je ve vlastnictví toho, kdo je uveden jako majitel v katastru a pokud nemáte sjednáno nějaké zástavní právo nebo věcné břemeno, tak máte smůlu a záleží jen na právoplatném majiteli jak s domem i jeho obyvateli naloží. To, že tam má někdo jiný trvalý pobyt nebo že splácí úvěr či hypotéku nemá žádný podstatný význam.
Dobrý den, udělali jste zásadní chybu, že jste nechali napsat barák na někoho jiného. On jako majitel má právo s ním nakládat jak chce. Máte tam alespoň trvalé bydliště a platíte nějaký nájem? Jestliže ano, pak by to bylo jako v obecných bytech a při výpovědi by vám musel dát náhradní bydlení. Ovšem jesliže nemáte v ruce vůbec nic, bude s tím mít i dobrý právník co dělat.
Ty Vaše harakiri to nemá obdoby jaké se nechají dělat voloviny.
Vlastníkem domu je ten kdo je zapsán na katastru a ten si taky s domem může nakládat jak chce a s klidem obyvatele bez platné nájemní smlouvy může vyhodit na ulici a soud mu to přiklepne.
Je naprosto bezpodstatné kdo platí hypotéku, nebo co si dohodli formou "jedna paní povídala".
A platit hypotéku za někoho jiného jen tak nazdařbůh, to snad je i k neuvěření
Soud to priklepne pri prvnim stani.Ale na odvolavacce se diva na prijmy a kdo ma na vse narok.Toto vim primo z praxe,kdyz mel soud muj kolega,co vyplacel hypoteku a pak ho manzelka chtela vykopnout.Dostal podil te chalupy a ani katastr ji nepomoh
Ježiš lidi , jak někdo v dnešní době může takle hloupě naletět a napsat si třechu nad hlavou na cizího člověka. Sorry . Ale měla se mezi váma sepsat smlouva na to až se to doplatí tak se to přepíše na matku či na někoho jiného , pokud nemáte nic v ruce , je to hodně velkej průšvih.Ano je to jeho vlastnictví a vás může vyhnat na ulici , to že tam máte trvalé bydliště je jen formalita . Můžete mít trv. bydliště kde chcete ale stále to není váš majetek . Chyba a zase chyba , jedna za druhou . Je mě vás líto ale skutečnost je taková. Snad dobrej právník by pomohl , je to zapeklitá situace . Nezávidím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.