Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to na těch cihlách?

Od: pansvacinka® odpovědí: 6 změna:

Je to focené dneska, skoro 30°C, není to sníh nebo tak. Je to nějaké divné "smetí".
Jsou ty cihly na vyhození?

Co je to na těch cihlách?
Co je to na těch cihlách? #2
Co je to na těch cihlách? #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

solné výkvěty, do komína asi prší. pokud se cihly nerozpadají jsou použitelné, pokud se rozpadají, jsou na vyhození.

riva
hodnocení

2x

Klidně olízněte a ucítíte, že to je slané.

hodnocení

2x
Komín v podobném stavu (po otlučení, nebo spíš jen odendani omítky) jsem omotal nejslabší kari sítí z Hornbachu - takové spíš skoro pletivo svařené z myslím 2mm drátku s oky 5cm, brutálně propenetroval a co nejpečlivěji omítl mastnou cementovou maltou. Odspoda jsem to nejdřív zkusil šalovat a zalévat betonem ( v místě průchodu stropem/podlahou, kde omítka původně vůbec nebyla, to bylo i nejjednodušší), ale výš už nebylo pod střechou místo, abych tam kýbl zvrhnul, ani pro rozmachnuti se lžící, takže jsem to prostě nabíral, házel a hutnil rukama a nakonec jen uhladil.
Nad střechou jsem taky penetroval a penetroval a penetroval, zarovnal fasádním lepidlem, dvakrát omotal perlinkou, zase lepidlo a nakonec tak promáčel penetrací, až na povrchu zůstala v podstatě lesklá a snad nenasákavá vrstva.
Třeba je to celý blbě, ale lepší řešení bez bourání mě nenapadlo.
Původně tam kromě vlhkosti ze spalin i zatékalo, což zároveň odstranilo to fasádní lepidlo, které teď přesahuje přes oplechování, které nedolehalo.
km

jestli (by) nebylo snazší ho sundat a postavit znovu... :)

Jak se to vezme. Má 3 průduchy (potreboval jsem z nich jeden pro krbovky, ostatní už jsou zbytečný), na střechu je přístup jen z půdy a tam jen po žebříku poklopem z mistnosti v patře, navíc mě popadl rapl, že s tím musím něco udělat, zrovna asi měsíc po tom, co jsem si částečně utrhl rameno, takže jsem měl napůl chromou pravou ruku, takže pro mě nebylo reálný odstranit horní betonovou desku ... Ta teda měla už předtím nedostatečný přesah, s vrstvou lepidla už žádný, takže jsem ji taky osaloval, dal tam dráty ze starého pletiva a beton a takhle její přesah i tloušťku trochu zvětšil:)

hodnocení

Dík za odpovědi - riva, km.
"solný výkvět" - to byl pro mne doposud zcela neznámý pojem *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]