Dobrý večer, nastěhoval jsem se do nového bytu a když sem šel zapojovat pračku zjistil sem že u rohového ventilu chybí páčka neví někdo co s tím děkuji.
Ono ta páčka je dnes z plastu, proto to snadno praskne, zejména tehdy, kdy je v rozvodech tvrdá voda. Proto se taky doporučuje čas od času tyto ventily protočit, aby nezatvrdly. Pokud je ale situace jako na snímku, je nejlepší použít plochý klíč příslušné velikosti (pasuje tam, myslím, 5,5mm ) a opatrně pootáčet na obě strany až se ventil uvolní
Stranovým klíčem. Kombinačkama to obvykle nejde a akorát to okoušete, na francouzák nemusí být dost místa.. To, že je ovládací prvek urvaný je důsledkem toho, že kouslý to bylo už před tím a síla nutná pro otočení je zkrátka moc velká. Taky je možný, že to nepůjde a nebo to povolí definitivně. Akci bych nechal na ráno a navštívil nejbližší baukrám. Už jsem taky (mladej a blbej) zjistil, že čím víc se v tom hrabu, tím je to horší a hlavní uzávěr propouští. a já do rána měnil kýble.
Doporučuju kulák nahradit osvědčeným ventilem s opravitelným vrškem. Věřím, že do něj koupíte za hubičku těsnění i za půl století a nikdy víc ho už nebudete muset měnit.
olin
Přesně-vyměnit za promyšlenější typ a po montáži s ním jednou měsíčně pro jistotu otočit. S tvrdou vodou je pořád problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.