Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučení sifonu

Od: romis odpovědí: 12 změna:
Zdravím, aktuálně řeším výměnu sifonu.
Dle fotky, je to takhle v pořádku?..mám ještě staré zapojení a nejsem si jistý s výškou hadice pro myčku? Přijde mi, že v myčce občas zůstává trošku vody. Taky těch spojů je tam možná moc.
Poradili byste ev.nějaky šikovný sifon pro tenhle dřez?
Díky
Díky
doplněno 30.08.25 09:27: Tak on právě tohle dělal instalatér
Doteď to bylo ok a neřešil jsem to.
Tu hadici od myčky jsme zapojili takto s horním obloukem,aby byla alespoň nad úrovní odpadu. Voda v myčce už není vždy,ale občas se tam malinko vrací
Ale jak tu bylo psáno, napojení myčky by zřejmě mělo být úplně nad úrovní odpadu, což není.
Lahvovy sifony ani pevný kvůli místu nechci. Husí krk by bylo řešení,ale moc se nedoporučuje, tak Buď výměna za nějaký nastavitelný, anebo snad jen výměna nějaké horní části s vývodem na tu myčku?..ale nic takové jsem nenašel...

Doporučení sifonu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vybirejte sifony od Alcadreinu napr. alcadrain.cz/... a nebo alcadrain.cz/...

Ale vždyť na tom 1. odkazu je přesně to, co tam tazatelka má (jen to připojení od myčky je trochu fušeřina). Sifon z 2. odkazu bych nebral ani omylem.

Prvni sifon ma vys odvod na mycku a min spoju. Druhy sifon je to stejne, jen ho muze lip dopojit jako laik, protoze ma flexibilni dopojeni.

@clas mrkněte do rozkresů, sestava úplně stejná jen jiný napojovací rozměr. pokud vyhodíte ten vrchní vodorovný kus, napojení dřezu bude výš ale sifon zabere podstatně víc místa

Tak tazatelka chce mit na sifonu min spoju, treba ji min mista nevadi….

jir
hodnocení

0x
To chce úplně předělat, napojení hadice je pod úrovní díry ve zdi. V hadici tak neustále stojí voda.

Může to být optické zkreslení, a taky proto je ta hadice tak jak je. nebo ten úsek hadice k napojení sifonu bývá bez vody?

romis
hodnocení

Tu hadici od myčky jsme zapojili takto s horním obloukem,aby byla alespoň nad úrovní odpadu. Voda v myčce už není vždy,ale občas se tam malinko vrací
Ale jak tu bylo psáno, napojení myčky by zřejmě mělo být úplně nad úrovní odpadu, což není.
Lahvovy sifony ani pevný kvůli místu nechci. Husí krk by bylo řešení,ale moc se nedoporučuje, tak Buď výměna za nějaký nastavitelný, anebo snad jen výměna nějaké horní části s vývodem na tu myčku?..ale nic takové jsem nenašel...

hodnocení

0x

Celý život jsem si takové věci opravovala sama, ale s léty, na to co musí fungovat pefektně, zavolám instalatéra, ten koukne a koupí a nainstaluje. Anebo, udělám fotku a s mobilem zajdu do železářství nebo OBI, to co mám nejblíže a prodavači vědí, co potřebuji a doporučí a prodají. Vždycky jsem se setkala s ochotou. *mir*Také mám na dřezový sifon a na vodovodní baterii napojenou myčku a pračku současně, už mnoho let. Ti prodavači přesně vědí, jak vysoko má být odpad i pračky i myčky.

hodnocení

0x

Tak tady toho moc nevymyslíte,odpad ze zdi je moc vysoko (bourat nechcete).Jedině to L vyhodit a jít přímo dolů-ale to místo.Podle mne se bere voda v myčce když jde moc vody ze dřezu a odpad nestíhá,možná nějaké usazeniny v trubce ze zdi?Každopádně bych zu hadici zvedl až za ten roháček.A i ten sifon máte zbytečně vysoký,šel by zkrátit cca o 7cm-těsně po L ze zdi popř po napojení hadice

mll
hodnocení

0x

Já bych se jen bál spojů u toho U, ale na druhou stranu klasický (lahvový) sifon má dole šroubovací zátku a taky to většinou neteče.

Na odvod myčky jedině použít nějaký takový ten nástavec co se dává k výlevce, buď přímo k ní, nebo jako mezikus. Tohle hornbach.cz/... nebo hornbach.cz/... pak je otázkou, co to udělá se zbytkem jestli nějaká část nebude potřeba kratší.

asd1
hodnocení

0x

Stačí tu hadici zvednout až nahoru k dřezu. Teď jí máš jen ca 10 cm nad hladinou vody v sifonu (hladina je až po spodní hranu výstupu do zdi)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]