Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dulux barva

Od: zanek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
mam koupenou omyvatelnou barvu dulux easycare do celeho podkroví. Dozvěděl jsem se názor, ze to není vhodná barva, zadusí zdi a byt nebude dýchat, začne vlhnout. Může mi nejlépe člověk, co se vyzná poradit, jestli tomu je tak? V celém podkroví mam 80% stropů a zdi chraneno nad SDK parozabranou, zbytek klasicka děrovaná cihla + zateplení vatou a fasáda.
Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

myslím, že to tím klidně můžete natřít a nic se nestane. já bych se spíš zamýšlel nad tím, proč něpoužijete běžnou malířskou barvu. u zmíněné barvy píšou že je hydrofobní, tak bych se bál, že povrchu pak bude jako když ho natřete balakrylem a to bych nechtěl.

hodnocení

0x
Zdi mají plíce, že "dýchají"...ale stejně bych to na malování nepoužil, i když to je už koupený. Klasika je klasika.
jir
A co je klasika? Vápno? Netvrdím, že nemá svoje výhody.

hodnocení

0x
Proč tam máte tu parozábranu. Co podle vás udělá vlhkost která se dostane do tepelné izolace?
Vlhkost která vzniká v interiéru se nesmí odvádět přes obvodové zdi, protože jak klesá teplota tak vodní páry kondenzují a klesá tepelněizolační odpor zateplení. Proto z venkovní strany zdí můžou být jen paropropustné materiály a na vnitřní straně zdí musí být vzduchotěstná bariéra a proto tuto barvu můžete použít.
Ten váš rádce radí na základě teorií založených na svých pocitech a pravděpodobně má doma vlhko a zimu a nadává že moc protopí, proč asi.
km

to jsou mi novinky...

zanek
hodnocení

V podstatě mám stitovou zed + cca 1m vysokou zed po pozednici. Parozabranu mam udelanou klasiku chrani mi krovy a klestiny vyplnene vatou a je prolepena na zed.

hodnocení

0x

Posledních deset let mám vymalováno vždy Duluxem a žádné problémy jsem neregistroval.

doplněno 29.08.25 11:08:

Jo

zanek
hodnocení

Omyvatelnou barvou?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]