Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předělání sifonu

Od: kutildomci odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
v kuchyni mi protéká sifon a rozhodnul jsem se, že by možná stálo za to ho po 20 letech vyměnit. Instalatér mi pár let zpět říkal, že je to blbě udělané a chtělo by to předělat. Namontovat to zvládnu, ale nevím, jak to poupravit - mohl by mi někdo více zkušený poradit, jak by se to dalo lépe vyřešit ten odpad?
Děkuji

Předělání sifonu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

Já tam teda problém vidím a to dělám auta *smich*.

Ten U sifon se nahoře otevírá. Přímo ho páčí odpad proti dřezu a místo U se dělá spíše do V.

Proto teče.

Koupil bych stejněj nebo tento vyčistil octem a přetěsnil a ze zdi vložil do toho HTčka ještě koleno s úhlem 15 nebo 45, tak, aby se to Učko sifonu nepáčilo od sebe a nerozevíralo pnutím špatné montáže.

bear
27.08.25 20:04
Předělání sifonu #2
Předělání sifonu #3

hodnocení

1x
Podle fotky nic blbe udelane nevidim. Jen sifon na mycku bych udelal samostatne, vyvod ze zdi s nadomitkovym sifonem, ale sekat do zdi asi nechcete.
doplněno 27.08.25 21:34: Kupte novy sifon, po dvaceti letech neni co resit. Samotna vymena tesneni nic neresi.

kutildomci
hodnocení

Nutno napojit: myčku, dřez, odkapávač, přepad.

hodnocení

0x
Ča sa vyskladania týka, problém nevidím. To, že to presakuje v spojoch nerozporujem. Vymenil by som tesnenia. V prípade ich nedostatupnosti to vyskladal v podstate rovnako.
Ďalej odporúčam odpadovú hadicu od myčky/práčky prevesiť vyššie, tesne pod pracovnú dosku, aby sa zamedzilo prípadnému spätnému toku nazad do myčky. Je na to tvarový držiak, ktorý sa navlečie na hadicu a podrží ju v pozvoľnom ohybe 180° bez rizika jej zalomenia. Držiak má sám o sebe oko na zavesenie. Bežne ho výrobca prikladá ku spotrebiču, možno ho nájdete.
Naopak, nesúhlasím s @clas -om, samostatný sifón je za daných okolností zbytočný. A lacné pračkové sifóny sú podľa mňa problematickejšie ako spôsob pripojenia na fotografii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]