Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatékaní střešním oknem

Od: michalbc® odpovědí: 2 změna:

Přátelé, měl bych na vás dotaz. Vím, že nikdo z vás nemá věšteckou kouli, ale možná se tu najde někdo se zkušeností.

Letos je to 20 let, co mám střešní dřevěná okna. Zhruba před dvěma lety se u jednoho okna v horní části objevilo slabé zatékání. Zajímavé je, že při silném dešti se nic neděje, ale při slabém ano.

Situace se postupně trochu zhoršila, a tak jsem postavil lešení, abych se k oknu dostal. Jak jsem čekal, žádnou "díru" jsem nenašel – hledal jsem povolený šroub, odchlípnutý krycí plech a podobně, ale bez výsledku. Udělal jsem tedy kropící zkoušku obou oken i štítu, hřebenu a ani kapka

Teď už mi nezbývá než sundat celé oplechování a znovu ho nasadit, i když si nejsem jistý, jestli to problém vyřeší a hlavně zdali je vůbec reálné použití starého oplechování, jestli nebudu muset koupit zcela nové...

Máte někdo tip nebo vlastní zkušenost s podobným problémem?
Díky za každou radu.

Zatékaní střešním oknem
Zatékaní střešním oknem #2
Zatékaní střešním oknem #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kolik
hodnocení

0x

Zkušenost ze střešními okny nemám, ze střechou zatékání ano. Znovu pořádně zatmelit, podle fotek jsou tam díry.

Voda se také může srážet zespodu na plechové krytině a pak stékat k oknu. Neopravitelné.

Ten prostřední pás plechu není vhodné řešení a pod ním okna. Volat klempíře, aby tam udělal odtoky nebo trojůhelník v tom plechu aby část voda odtékala bokem.

Další možnost je nalepit laminát boatpark.cz/... přes ty plechy a spoje, nebo lépe folii FATRAFOL.

km
hodnocení

0x

okna byly tenkrát dělány do již hotové kritiny?
na můj vkus je tam mnoho tmelu a co tak tuším, tyhlety tmely se musí pravidělně kontrolovat a také obnovovat, není to tak, jak to mnoho lidí nechává, že se to jednou udělá a pak se to nechá... do doby, než začne problém.
nevím co přesně myslíte oplechováním, když máte oplechovanou celou střechu, ale podle mě cokoliv z ní sundáte, už tam vrátit ve stejné kvalitě nepůjde

mohl byste nám tam vyfotit a nakreslit, kde se vlhkost objevuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]