Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vestavná trouba do 15tis?

Od: michalb odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

ve 20 let staré troubě nám odešla topná spirála. Šla by sice vyměnit, ale vzhledem k věku trouby, bych chtěl koupit už něco modernějšího, ale jelikož v kuchyni moc času netrávím, potřeboval bych poradit, jakou troubu byste dnes koupili v ceně do 15tis.
Zároveň s ní budeme kupovat i novou indukční desku

Moc děkuji. :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No v první řadě bych zdělil velikost té původní.;)

Ono se špatně strká něco velkého do malého prostoru.

michalb
hodnocení

Rozměr je cca 595x595cm. Netušil jsem, že je více velikostí.

tm
hodnocení

0x
Pokud moc nevaris a chceš investovat 15 tisíc do trouby, doporučuji dovoz jídla domů. Vyjde to levněji.

Tvl. to je rada... Jak mu pomůže dovoz jídla domů k tomu, aby měl doma pečící troubu? Chápete, že chce poradit jakou troubu a ne co místo ní? *zed*

michalb
hodnocení

Já nevařím, ale ženské osazenstvo ano. Jenže ty byly zvyklé péct v obyč troubě jen s vrchním a spodním ohřevem a mně by se asi líbilo i pyrolytické čištění, teplotní sonda, ...Myslel jsem, že se rozhodnu dle toho, který výrobce mi dá nejdelší záruku a jen si pak vyberu nějaký model, ale co jsem tak koukal, tak nikdo nad dva roky záruku nenabízí. :-/

tm
Mám Electrolux 10 let s pyrolýzou, kterou nikdy nikdo nepoužil. Asi po 5 letech začal výkon slábnout. Dřív bylo kuře za 45 min na 180 stupňů. Dnes když dám 180, je tak za 75 min. Pak mám ještě moru 5 let a zatím ok. Ten Electrolux je uvnitř o něco prostornější. Obě stály do 5000
michalb
hodnocení

tm: Děkuji za info. Teď jsem koukal, že vybrané modely od electroluxu mají 3roky záruku a předběžně jsem si vybral Electrolux EOC6P77H za nějakých 12800,-, ale s tím výkonem jste mě teda nepotěšil :)

Aby klesal výkon elektrické trouby je nesmysl, spirála buď odebírá jmenovitý příkon a ten mění na teplo, nebo je přepálená, nic mezi neexistuje.
Takže buď nejde některá ze spirál, nebo je ujetý termostat a skutečná teplota neodpovídá nastavené.
tm
Tak asi je jasné, ze přístroj se opotrebovava... ale musím zase říct, že trouba celou dobu jede bez závad. Holt musíte termostat dát na vyšší teplotu nebo péct déle. Ale to může být taky kus od kusu
Tak pokud stačí dát termostat na víc a je hotovo opět za 45 minut jako zamlada, bude problém v něm. V troubě se nemá co opotřebit tak, aby pekla hůř, prostě spirály přeměňují odebírany příkon na teplo a termostat je odpojuje při dosažení nastavené teploty.
Starší lednici jsem po letech provozu takhle vdechl nový život posunutím rozsahu termostatu, když už sotva chladila a mrazácek přestával mrazit.
tm
Zrovna jsem chtěl napsat - proč se tedy traduje, že lednici s rostoucím věkem roste spotřeba, aby chladila porad stejně... posunete termostat, ale bude žrát víc elektřiny

V lednici degraduje izolace a může taky nepatrně utíkat chladivo. Tím pádem musí víc a častěji chladit. K tomu ale nemusíte posunovat termostat, to ona zjistí i tak, že je tam teplo a musí sepnout. Žrát více elektřiny v tomto případě pochopitelně bude.
Pokud je ale potřeba posunovat termostat, tak je spíš problém v tom termostatu, že nespíná při správné teplotě.

Ano, jak píše Kovis, v tomto případě šlo fakt o problém termostatu, nikoli vlhké izolace, špatného těsnění, úniku chladiva nebo vybehaneho komoresoru. Ten běžel opravdu málokdy, spínal jen s dlouhými prodlevami na krátkou chvíli, aniž by lednice chladila víc než sotva znatelně a mrazák mrazil natolik, aby z něj netekla voda. Od té doby už funguje asi 3 roky v pořádku.

hodnocení

0x

Najděte správný model a porovnejte ceny u různých prodejců vestavná trouba

Možná, před objednáním se na ni zajdět podívat do kamenného obchodu a ceny srovnejte. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]