Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sroubky k uchyceni strojku zasuvek do krabic

Od: km odpovědí: 45 změna:
Dobry den, rychly dotaz: Nakoupil jsem zasuvky tango a prekvapilo me, ze u strojku nejsou sroubky. To je normalni, sroubky se musi nakoupit zvlast? Dekuji.

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Měl jste si říci o šroubky. Páč v krabici jsou šroubky v pytlíčku. Když se koupí celá krabice, tak tam zůstanou. Když si koupíte pár kousků, tak si je nechají. pro jiného.

Musíte si říci nějakému elektrikáři, nebo se klidně stavte.

km
hodnocení

takze sroubky se davaji (vyrobci dodavaji prodejcum) ke krabicim? to jsem nikde nevidel a to jsem kupoval krabice na 5 ruznych mistech

Když kupuji krabičky po krabicích, vždy tam jsou šroubky. Když jsem kupoval naposledy jen 50ks, tak jsem požádal o půlku šroubků.

Jenže tazatel kupoval strojky,takže ta odpověď je mimo. Ke strojkům se šroubky nedávají.

Ajvn,

Omlouvám se, máte naprostou pravdu. Špatně jsem dotaz přečetl, domníval jsem se, že jde o krabičky a nemá čím přišroubovat strojky.

(měl je dostat ke krabičkám.)

km
hodnocení

ted jsen kupoval strojky, ale predtim taky krabice, ktere jsou nyni ve zdi a ted se budou strojit. krabic kopos jsem kupoval velke mnozstvi i cele baleni a po sroubkach ani pamatky.
sroubky jsem videl u krabic do sdk.

Na krabičkách SDK jsou šroubky u pásek k upevnění, jinak by to nešlo. Ale fakt jsem ještě nikdy nekoupil krabičky bez šrouků. V celém balení jsou, jindy si řeknu, že chci i šroubky.

Snad nejsem sám, kdo kupuje "KRABICE UNIVERZÁLNÍ KU 68-45_KA,ŠEDÁ" po celém balení. Uvnitř vždy i šroubky.

Osoba, která mi zboží podává z regálu, vždy vytáhne z krabice krabičky, a z té samé i pytlíček se šroubky a napočítí mi je.

(když dokupuji jen 20ks)

km
hodnocení

vyrobce uvadi "Popis balení: krabice volně v kartonu, přístrojové šroubky neosazeny na krabicích". Otazkou je co tim mysli.
kopos.cz/...
to same hvedeno u KPR 68-70_KA, ktere jsem kupoval ja

Ještě nikdy jsem nekupoval šroubky do krabiček.

Už je zase pátek, přeji tedy krásný víkend.

V balení s instalačními krabicemi Kopos vždy dává šroubky. Pokud tam nejsoum tak je prodejce vybral. V originál zabaleé bedně jsou vždy.

km

v té krabici možná jsou, ale v tom balení, kdy je zabaleno v igelitu k sobě asi 10 nebo 20 krabic nejsou.

Takže nákup v řetězci. Tady se bavíme o běžně dodávaných balení. Pro řetězce platí jiné podmínky.

km
hodnocení

v hobbymarketu, ve stavebninach i ve velkoobchodu z el. materialem. nevim co je pro vas retezec a jak jste prisel na to ze pro retezec plati jina pravidla?

km, ve stavebninách jsme taky měli několik druhů krabiček, nakoupených z vekoobchodu elektro. Vždy tam byly šroubky.

V OBI apod najdete balené vypínače a zásuvky v blistrech. Když se podíváte do katalogu třeba KOPOS, tak běžné balení KU, KP, KO krabic je 100ks. Poku jste nakoupil kompletní balení v menším množství, tak to není běžné elektrikářské balení.

hodnocení

3x

Ano. Krabice jsou různě hluboko a potřebné šroubky různě dlouhé.

Proč by tam měly být šroubky? Nikdy se s přístroji šroubky nedodávaly.

---

Nebo přístroj nemá bezšroubové (zastrkávací) svorky, ale svorky s připojovacími šroubky a vy tam ty šroubky nemáte?

olin

Souhlas s vibe, "šroubky" se běžně k ABB Tango nedávají.

km
21.08.25 20:53
hodnocení

dekuji

hodnocení

2x
Sroubky si kupte delsi, zakratite je pripadne stipackama nebo kombi klestema. Sroubky se daji koupit v zelezarstvi nebo hobby marketu. ielektra.cz/...

jir
hodnocení

2x
Šroubky se ke strojkům nedávají, dávají se ale ke krabicím, ovšem ne všude... Např. v Elkovu jsou šroubky volně, ke každé jednoduché krabici si vezmete dva, i v takovém Hornbachu také. Standardní délka šroubku pro neutopenou krabici v rovině s omítkou je šroub do plastu 3x13mm. Mají jemnější závit než vruty do dřeva.
km
hodnocení

dekuji za uzitecne info

hodnocení

1x

Standardní velkost šroubků(vrutů) do krabic je 13x3 , respektive 16x3mm.. A nemusíš nikde nic zkracovat. Tedy pokud máš stadardní krabice správně nainstalovány do roviny se zdí...

Třeba:

elektromaterial.cz/...

milous1
hodnocení

0x
krtek6

to je ze zlata? ta cena se mi zdá krapet absurdní i přes množství

milous1

Máš tam 400 šroubku plus svorky, tak že necelou korunu kus. Ale nikomu nenutím,jen jsem vložil odkaz.

km
hodnocení

zacinam mit pocit, ze pan krtek zije v jinem casoprostoru :)

krtek6

ta cena je tak velká proto, že tam je 9 bezšroubových svorek s páčkami, každá stojí tak 15 Kč, pak je tam i ten šroubovák. Jenom šroubovák + svorky a jsi na cca 200 Kč

km
hodnocení

tak dnes jsem koupil: velkoobchodni cena 1 ks 3×13 mm sroubku je rovna 1 Kč bez DPH a to at uz koupim cele baleni nebo po kusech.
takze to v odkazu je docela levne
krtek6

ok..šroubovák a svorky beru...ale tak šroubovák má doma dneska i to největší nemehlo...to bych zrovna kvůli tomu nebral...

@km: ne, nežiju...jsem jen poznamenám pracovním prostředním a jsem pouze schopen nakupovat za levno i pro soukromé účely

km
hodnocení

ja vim, na temu *smich*

@km pořád motáte VO ceny, ale když se podívám na běžný VO tak je šroubek za 0,37 Kč. A není to z Temu.

km

máte pravdu, napsal jsem toto "velkoobchodni cena 1 ks 3×13 mm sroubku je rovna 1 Kč bez DPH" nepřesně, omlouvám se opravuji "cena 1 ks 3×13 mm sroubku je rovna 1 Kč bez DPH ve velkoobchodě pro registrovaného živnostníka nebo firmu" :) což na pointě věci, proč to tady píšu, zas tolik nemění

@km, ta pointa tu je zásadní. Když koupíte 1000 šroubků, tak je to rozdíl 630,- Kč a to je v té pointě sakra rozdíl a pro registrované opravdu není 1,- Kč co píšete.

honzas11
hodnocení

0x
Vruty normalne zvlast, delka dle zapuštění krabice a k tomu jsem si koupil i podlozky, na velke mezery matice pro vypodlozeni mezi strojkem a krabicí.

To je docela čuňárna. Používají se vymezovací mezikroučky.

jir
Podle toho, jak to kolega honzas11 popisuje, si troufám tvrdit, že má na mysli právě ty vymezovací mezikroužky.

jir, já to taky tak pochopil.

Někde je pažitka, jinde šnytlik.

Tak omluva. Podložky beru pod šrouby :-D

km

mapel: někteří používají podložky a matice velikosti 4 k vymezení utopené krabice pod úroveň omítky

honzas11
Ty se daji taky koupit, ale nevim v jakych tloustkach. Nechapu, v cem by mela byt prasarna nasadit na vrut par podlozek nebo v pripade obkladu maticku a na to strojek. takhle to lze presne vymezit i kdyz je krabice napriklad sikmo ulozena ve zdi.

Honzíku, dobré ráno.

"mela byt prasarna" to říkají ti, co to dělají pořád stejně, jen podle svého zvyku. Každá další improvizace je prasárna.

Ale improvizací se dosáhne úspěchu, viz vynálezci.

Přeji Vám úspěšný víkend.

honzas11
No ja uz se lekl, ze jsem zpusobil zhrouceni elektricke site. Prasarna je, kdyz se zasuvky osadi bez spravneho vypodlozeni a po par pouziti se začnou viklat a pootacet.
km

samozřejmě by byly lepší nějaké plastové podložky.
mimochodem ty distanční kroužky od koposu jsou mimochodem docela drahé:
kopos.cz/...

km, nikdy jsem podobné podložky nepoužil, vždy jsem našel jiné řešení.

Honzíku, taky jsem nezpůsobil zhroucení...

hodnocení

0x
Ano, šrouby se kupují zvlášť. Každý co dělá instalace má v zásobě krabicu šroubů různých délek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]