Dobrý den, mam doma 3 mm černý plech (ocel) asi metr na metr. Používal jsem ho jako ochranu dřevené podlahy pod kamny, ale protože jsem ho ničím neošetřil tak orezl (stavba). Čím ho natřít/ošetřit, aby to vydrželo, vypadalo dobře a dobře se taky uklízelo? Máte nějaké nápady a zkušenosti? Napadá mě kovářská barva, nějaky lak (po očištění má plech pěknou patinu), jiná vhodná barva? ... Děkuji.
Kdysi jsem plech nastříkala barvou na výfuky a dobrý ! Pod krbovky jsem si nechala ve sklenářství uříznout sklo pod kamna se zakulacenými rohy - ještě lepší než plech.
Plech bude stále rezavět . S tím moc nenaděláte , protože je tam hrubá manipulace a časem vždy dojde k odření barvy.
Hodně jsem o tom přemýšlel a nakonec jsem se inspiroval na ruzných videích a dal pásky odřezku z OSB desky . Tak vznikly mezery a na to cetris desku. Na to jsem pak nalepil dlažbu a pak olištoval . Jak píši , na yout. je spousty videí a stačí se jen inspirovat co se vám hodí k nábytku.
Já na to šel jednodušeji. V obavě o nosnost podlahy jsem ke 150kg váze krbovek nechtěl přidávat nic moc dalšího navíc, nehledě na to, že okolo se chodí a o nějaký schůdek by se zakopavalo. Krbovky 60x60cm stojí na 4 betonových dlaždicích 30x30 a okolo nich, respektive po stranách v 1 řadě a vepředu ve dvou je tmavá dlažba s jakoby kamenným vzorem 30x30, v obou rozích serizla na 45°(prostě půlka dlaždice). Podklad jsou parkety, na kterých dlažba jen leží a vše drží slabá dřevěná laťicka přibitá okolo. Vůbec to nevypadá blbě, akorát několik dlaždic už prasklo při pádu větších polen, ale mám balík náhradních, takže je můžu kdykoli po kuse měnit. Prostě až nějaká dojde do stádia, že ji bude stačit vyluxovat, jen na její místo položím novou
jendad
A když dlažba není přilepená a vyspárovaná , tak nedrží se tam prach a popel v drážkách?
km
drží, ale dlaždici můžete vyndat a vysát pod ní a zase ji vrátit. je to prostě jednodušší, váhově lehčí a bezschůdkové řešení
Přesně tak, spáry jako takové tam v podstatě nejsou, dlaždice k sobě dosedají. Při vysávání (mám vedle kamen vytažený "centrální" vysavač, prostě umístěný ve sklepě s protaženou dlouhou hadicí a vypínačem, takže není problém to potichu přejet třeba po každém přiložení). A samozřejmě každá dlazdice/kus jde kdykoli zvednout. A vyspárováni by určitě taky nebyl problém, jen samozřejmě místo tvrdé hmoty by se muselo použít něco pružného, třeba polyuretan nebo na tohle i silikon, předtím pod ty spáry dát třeba igelit, papir, nebo nějakou pásku, pokud by nemělo dojít k poškození původní podlahy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.