Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapuštěný bazén bez betonu?

Od: kutil* odpovědí: 3 změna:

Konečně jsem přesvědčil manželku a zakoupili jsme zahradní bazén , který však chceme mít v zemi . V návodu píší , že má být kolem dokola vně zabetonován . Nejsem však velkým přítelem betonování . Celý život dělám servis . Co s tím po X letech , kdy se bude muset vyměnit plechový obal . NESTAČILO BY OBSYPÁNÍ PÍSKEM? Máte s tím někdo zkušenosti? Jedná se o bazén Moutfieldu průměru 3,6m . Díky za radu - kutil

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lajci155*
hodnocení

0x

Obsipat piskem nestačí pokud bude bazén v zemi a bude se okolo bazenu cakat (okolní voda) pise by se mohl strace moje dobrá skušenost je taková ze bych díru vykopat o cca 40cm v průměru víc a posravi okolo stracene bednení to bych vyberonoval neni na tom nic složíteho jen stracené bednení naskladat na sebe a dbát na převazbu :) poté stačí do dutin narvat armaturu a vybetonovat

michal958*

ja sem mel bazen take zapusteny v zeni vykopal sem diru, do toho dal bazen zahazel stěrkem a bylo to nahoru sem pres to daval na naco plachtu aby tam nenapadal bordel a byl sem spokojen a bazen sem nechal koukatk ze zeme cca 25 cm

michal

petik*
hodnocení

0x

Ten samý případ letos u mě, jen oválný typ. Beton kolem je kvůli zamezení zborcení promáčené zeminy kolem bazénu. Já vykopal trochu větší jámu, takže jsem měl cca 25 cm kolem stěn volného místa. Koupil jsem proto 5cm polystyrénové desky a jima jsem bazén ve 2 vrstvách obložil. Posloužily částečně jako izolace (i když ztráry stěnami nejsou výrazné), ale hlavně pokud budu muset v budoucnu vyměnit bazén za nový, budu mít rázem 10 cm místa kolem té betonové stěny, aniž bych muset do něčeho kopnout.

A nezapomenout na nopovou fólii kolem bazénu kvůli odvětrávání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]