Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze postavit dům do 2 milionů?

Od: husak odpovědí: 5 změna:

Plánuji stavbu rd, parcelu mám i nějaké plány, chtěl bych se vejít cenou do cca 2mil. Stavěl zde s přítomných někdo dům, zhruba v této ceně? Jaký, jakým způsobem

a za kolik? Jaká je spokojenost. Máte fotečky? Jedno jestli zděný nebo dřevostavba. Zajímají mě praktické a faktické zkušenosti,

od lidí, kteří mají stavbu za sebou. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

husak,

jednou tady nabídl odkaz na stránky s fotografiemi ( z celého průběhu stavby domku ) velmi zkušený rádce "milancukrar"- viz jeho stránky: cukrar.rajce.idnes.cz/...

Na kolik ta stavba přišla, to nevím, ale uvedené fotografie jsou určitě velmi dobrým zdrojem informací, ... co všechno je se stavbou takového RD spojeno.

Také se mohou hodit stránky - jak stavět levně:

jiho.ceskestavby.cz/...

A tady jsou zase zajímavé informace o možnostech postavit domek za cca milión:

vseprovasdum.cz/...

art-reality.cz/...

... třeba se Vám něco hodí. *nevi*

vosikac*
hodnocení

1x

Tady jsem (viz.obrázek) s hrubou stavbou včetně přípojek IS na ceně 1.500.000kč a to jen díky přístavku nad stáním pro auto, ten je mimo projekt a později jsem díky špatnému stavebnímu dozoru *bum*doháněl změnu stavby před dokončením na stavebním úřadě*uspech*.Ale pokud bych se držel projektu, tak s partou šikovných lidí a mého samotného úsilí, věřím, že bych se vešel do ceny 1,5mil. i s oplocením.A to jsem stavěl z Liaporu: liapor.cz/... .

Bohužel jsme nemohli stavět bungalov, díky vedení VVN nad pozemkem a dodržení ochranného pásma 10m.

Lze postavit dům do 2 milionů?

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Záleží na spoustě věcí, jen namátkou - vzdálenost přípojek, svépomoc, cena dopravy materiálu ... atd. Ale s touto cenou by jste s trochou skromnosti neměl mít problém stavbu zainvestovat;)

bh
hodnocení

0x

Dobrý den,

na těchto stránkách jsou typové projekty Ytong dům, kde jsou různé slevy na materiál a u některých projektů je cena dost nízká... Ovšem jak často slýchám, firmy cenu dost překračují. Já hodlám stavět svépomocí, takže se mě to tolik netýká a některé projekty se mi fakt líbí.

hodnocení

0x

pokud strašně nespěcháte stavte z cihly. Dřevostavby v uvedené velikosti domu jsou (bohužel) stejně drahé jako cihlové domy. Sám pak zvažte, jestli chcete dvě dřevěné desky s mezivatou a vnitřním sádrokartonem nebo cihlu, kterou z mého pohledu považuji za "pevnější".

Do 2M byste semohl vejít v případě tzv. Bungalovu. Pokud nemáte zrovna "miniparcelu", asi bych to do patra nehnal. Údajně se můžete s cenou dostat níže, pokud zvládnete některé práce svépomocí např. výkop základů, hydroizolace zákl. desky ...co ja vim.

Jo promiňte, stavěl pouze můj kolega.

doplněno 30.07.10 20:44:

gservis.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]