Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk při používání sanitárního čerpadla v koupelně

Od: pidgiin® odpovědí: 3 změna:

Dnes mi instalatér zapojil v koupelně sanitární čerpadlo, viz video: http://youtube.com/shorts/TiciUf2rFz8?feature=share

Přečerpává se jím voda ze sprchy a umyvadla, odpad je vedený stropem cca ve výšce 2,5 metru. Jinak bohužel nebylo možné odpad vést, protože koupelna byla přestěhována z bytového jádra přes chodbu do komory.

Popravdě mě trošku překvapil výrazný hluk, který čerpadlo vydává, mám strach, aby si v noci nestěžovali sousedé v paneláku. Samozřejmě připadá v úvahu čerpadlo utěsnit zvukovou izolační vrstvou a schovat ho do skříňky, ale nevím, jak moc to pomůže.

Chtěl bych se zeptat, jestli je takový hluk u sanitárních čerpadel standardní. A případně, jestli není čerpadlo nějak špatně nainstalované.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

0x

Tenhle zvuk je normální, na rozdíl od člověka, který se rozhodne dát koupelnu na druhou stranu bytu, než má být.

hodnocení

Tu koupelnu jsem tam nepřestěhoval já, ale předchozí majitel. Koupelna byl o 15 cm výš a na chodbě byl příšerný schodek. Proto jsem to vyřešil tím sanitárním čerpadlem s přečerpáváním sníženým stropem.

hodnocení

0x

Ano, jde o normální zvuk. A čerpadlo u záchodu bývá ještě hlučnější. K odhlučnění pomůže uložit skříň čerpadla např na pěnovou gumu (nenasákavou) a případné opláštění skříňkou skutečně není nod věci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]