Nejste přihlášen/a.
Zdarvím, prosím o radu,
potřeboval bych v paneláku vyměnit spínač centrálního odsávání ventilátoru za nový. Jsou tam zapojený 3 dráty. Koupil jsem spínač se 2 kontakty N,L schneider Sedna. Ve starém spínači je doutnavka. Mohu ho použít i bez doutnavky
Nebo mohu spínač i odpojit a nechat zapojení bez něj?
Děkuji
Jak tohle vůbec funguje v paneláku? Zdá se mi, že to je odpojené a na to tlačítko to nic neodstává? Nejspíš, myslím na 99%, na střeše jsou ty samoběžné větrem nesmysly po rekonstrukci...
Digestoř mám nejspíš rozbitou od nájemníka, byt je to úplně nejspodnější, Ptám se protože když tam dám novou digestoř, tak to normálně bude klasicky odsávat do toho starého vývodu jo?
A ještě přemýšlím nad automatickým spínáním digestoře: Chci dovnitř do bastlit nějaký HUMI Dity senzor Aby ses digestoř sama sepnula při zjištění vlhkosti - Vás tím někdo zkušenost?
Přečtěte si
Jak připojit v bytě spínač centrálního odsávání do svorkovnice ve stoupačce?
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,13212.0.html
---
Problém je v tom, že je to napájené z jiného okruhu, v tomto případě ze společné spotřeby. Nemělo by se to kombinovat s ostatní instalací, mělo by se to ovládat samostatně umístěným tlačítkem.
Centrální ovládání ventilátorů se spíná NULOU.
---
Když dáte novou digestoř, která má svůj ventilátor, musíte dát zpětnou klapku, aby se vaše odsáté pachy neroznášely do jiných bytů.
Odsávání je společné zařízení, takže se musíte domluvit se správcem domu. Kdo to je ve vašem případě?
Je vaše centrální odsávání vůbec funkční?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.