Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samonivelace - hustota

Od: sew odpovědí: 14 změna:
Ahoj! Včera jsem poprvé dělal s nivelačkou. Koupil jsem 5500 od Cemixu. Jel jsem PŘESNĚ podle návodu na pytli, ovšem bylo to konzistencí asi jako puding tak jsem si ještě půl litru vody přidal. No ale po "vylití" z kýble (zbytek jsem musel popohnat lžící) to stejně bylo málo tekuté na SAMOnivelačku *zed* Chlapi z oboru, prozraďte mi prosím to tajemství. Že to děláte daleko řidší než uvádí návod? Jinak tedy nechápu v čem by byl problém. Výsledek samozřejmě stojí za hov*o, protože jsem to musel vyloženě nutit hřebenem. Spíše jsem to roztíral jak máslo po chlebu než jen rozháněl po ploše. V neděli to musím přelít ještě jednou, je to fakt hnus. Moc děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Davam vodu podle navodu. Ani min, ani vic. Podklad musi byt dobre napenetrovany, klidne i 2x, jinak tu vodu vypije. Nivelacku nikdy nevylivam v horku. Roztiram nerezovym hladitkem, pak hned odvzdusnim valeckem- jezkem. Pouzivam, hlavne, od Baumitu Nivello quatro, pro interierove vyrovnani.
sew
hodnocení

Zpenetrováno jest. Důkladně. Problém s hustotou byl už v kýblu. Pak tedy nevím co je špatně.
Dal bych tu horni hranici 5,5l a pomocnika k tomu. Jeden micha a druhy uz roztira a valeckuje. Bude lepsi napojeni jednotlivych kybliku a treba to nebude tak huste.

hodnocení

0x

Tipujem vysoku teplotu (reakcia tuhnutia zacala viac menej okamzite medzi vodou a cementom) a mozno to nebolo dokladne rozmiesane. Cim to miesate? Vodu vzdy studenu a v miestnosti max +25, lepsie +20. Studena voda tiez vela nezachrani, ked ma vrece teplotu +35, lebo lezalo na slnku.

Nikdy som nemal problem s konzistenciou, miesal som naraz dve vrecia v maltovniku a hned vylieval, stacilo rozjazdit jezkom na tyci. Pridavanie vody urcite nie.

sew
hodnocení

Teplota byla 27. Míchám to metlou na vrtačce, voda byla studená. Jak říkáte dva pytle naráz v maltovníku. Tak nevím, pak leda asi špatná značka. Mě to zkrátka neteklo *nevi*

sew
hodnocení

Chlapi pomozte mi přijít na to, co dělám blbě prosím vás. Zítra bych chtěl vylít druhou místnost. Pytle téhle nivelačky už mám koupené. Návod jsem dodržel na 100%. Vodu, teplotu, dobu míchání, odstátí. Než jsem si tedy do dalšího kýble přidal vodu a už se s tím pracovalo lépe... Ale vy říkáte vodu nepřidávat. Jenže to bylo jak povolené máslo ne nivelačka. *nevi*

re4zon
hodnocení

0x
Bud ten pomer nebyl presne, nebo to michas spatne. Nechci z tebe delat blbce, ale nedal sis na dva pytle vodu na jeden? Je ta metla dost siroka? Jakymi otackami to michas?
sew
hodnocení

Ne ne, opravdu jsem si dal záležet na tom, abych to dodržel přesně. Metlu mám do vrtacího kladiva s SDS upnutím, takovou tu větší. Otáčky netuším, ale ta sbíječka se netočí nijak rychle. Neberu to jakože že mě děláš blbce, nechám si poradit rád. Nikdy jsem to nedělal. Ale chci si to udělat sám, podlaháře mi neraďte :) Holt mě ta zkušenost zatím nějakou kačku stála, tak to zkusím znovu *nevi*

km
hodnocení

0x

1/ nedodržený postup – podle mě jste se musel někde splést v poměru vody
2/ vadný výrobek – tomu ale nevěřím, že by se projivelo až takhle, čekal bych spíš nějaké praskání atp.

vyfoťte a nasdílejte sem obrázek s postupem a mísícím poměrem, který je na pytli. pak vám napíšem, kolik vody do kolika sypké hmoty a uděláte si zkoušku na malém množství.

při lití musí být asi jako řídké těsto na palčinky, jinak to nemá vůbec smysl dělat...

ps: každému se občas stane, že si osolí kafe *smich*

sew
hodnocení

Ano nějaké procento lidské chyby připouštím :-D Ale na šesti pytlech? Je to Cemix 5500. Pytel 25kg, 5-5,5l vody, 5 minut míchat, 3 minuty nechat stát, promíchat a lít. Teplota zpracování 5-30°.
Dávám screen z videa na YT. Je to stejný pytel.
sew
16.08.25 10:19
hodnocení

Samonivelace - hustota
km

je jedno na kolika pytlích, furt je to stejná chyba

km

vemte 1,25 kg stěrky a rozmíchejte ji ve 0,25 litru vody dle postupu, tím zkusíte konzistenci a rozlití. je to ten poměr 25 kg ku 5 litrům, akorát že 20krát menší množství než je jeden pytel

el
hodnocení

0x
Zkoušel jsem v minulosti asi 5 různých výrobců, od Weber nebyla špatná ale nejlépe se mi dělalo s nivelackami od atlasu. Žádná se nerozleje úplně sama, buď tomu musíš pomoct nebo lit v pruzích nebo obdobné.Jestli leješ větší vrstvu udělej si nějaké značky na požadovanou výšku a lej to do té výšky.
Co se týče vody můžeš přidat, ale zhorší si tím deklarovaná pevnost. Záleží co půjde ještě na to, jestli lepený vinyl podobné tak tou vodou bych to výrazně neředil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]