Nejste přihlášen/a.
dobrý den, má někdo rozdíl co je lepší zda stavet klasicky z cihly a nebo použít systém velox. jsou mi jasné všech izolační vlastnosti velox i rychlost stavby nižší cena atd. v porvnání s klasickou cihlou. není však někdo zakopaný pes? když je velox tak výhodný proč stále lidi používají klasickou cihlu. díky za odpověď.
Samozřejmě , jde většinou o skeletový systém což znamená že je provedeno v betonu mnoho nosných prvků což jsou sloupy ,trámce , stropy a poté je většínou tento skelet dozdíván pálenou cihlou , porobetonem atd. Nicméně velox zjistěte kolik stojí ve vaší lokalitě m3 betonu lhal bych jaká třída je do veloxu asi B 20 ale nevím , je tam plno výztuže která je ted také poměrně drahá ,vedení rozvodů různé prostupy změny dispozice a mimo jiné paropropustnost stavby nevimnevím . Svého času byl boom tohozo systému ale v nynější době jsem ho na stavbách již nezaznamenal proč?
děkuji za odpověď. to je právě ta otázka, kterou si pokládám. když je to tak výhodné proč z toho nestaví všichni. mám ještě dotaz. mezi desky se do betonu zalévají také odpadní trubku. zde vidím problém v tom, že pokud by se měli třeba za 30 let renovovat jak se k nim někdo dostane, když budou zalité v betonu. toto vidím jako problém. co vy na to?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.