Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně vzlínání vody,které se objevilo v zakladové desce - zatím jen lehce viz foto.Letos v srpnu mi dělala firma prostor pro parkování včetně chodníku, který je umístěn těsně vedle základové desky a zaroveň vedle chaty ( jen mezera na písek),prosil bych o radu co s tím ...celou dlažbu vyndat dát drenáž( nevím zda - li by stačila nopovka - do jaké hloubky?).Před vraty je potrubí pro dešťovou vodu, ale již je tam pod vraty zabudován obrubník viz foto.Díky za veškeré info.
Není to jen povrchová voda z deště nebo tam vidím hadici na zalévání, nepokropili jste chodník? Je to vlhké i kolem dokola domu? Většinou se základová deska izoluje nahoře+boky. Struktura "omítky" spodku stavby z druhého fota mi přijde jak přetažená perlinka další vrstvou, pod perlinkou je většinou polystyren.
Izolace proti vodě se někdy dává nad základovou desku (chtělo by se podívat dokumentace stavby), takže základová deska může být normálně celá vodou nasátá a je to v pořádku. Někdy se dává nopová fólie pod základovou desku, na podklad u případů silné spodní vody-např. sklepů.
Nopová fólie se dává kolem stavby jako ochrana stavby proti poničení polysterenu XPS, který vede až do nezámrzné hloubky. Mezi domem a nopovou fólií může být klidně rybník a XPS + domu to může být jedno.
Drenáž chodníku víceméně není nutná.
Obrázky jsou pěkné, ale ještě lepší by byly přiložit obrázky dokumentace stavby (detail soklu) abych mohl více poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.