Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený tlakový spínač?

Od: korinek odpovědí: 8 změna:
Ahoj chlapi. Jdu na poradu. Včera jsem měl vytopenou technickou místnost. Zřejmě nevypl tlakový spínač protože když jsem po zavření vody pátral co se vlastně stalo, na tlakoměru byl tlak v soustavě lehce přes 8bar! Samo zafungoval přetlakový ventil, ale k němu napojená hadice se pod tím tlakem uvolnila a chcalo to z něj do místnosti. Když jsem pak odpustil vodu ze systému a vše zase zapl, už spíná a vypíná kde má *nevi* Co myslíte? Může být nějak poškozený? Načatý? Nebo nějaká anomálie? Nikdy se mi to nestalo. Tento spínač má asi 4 roky. Nějak se mi dneska blbě spalo páč mu nevěřím *zed* Co myslíte že se stalo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Samotny tlakac muze byt ucpany sanytrem z vody. Tlakac demontujte, povolte na nem ctyri sroubky a vycistete membranu i pruchod na vodu.
Před týdnem jsem řešil totéž, po 1-2 letech od výměny jsem zpozoroval strašně velkou hysterezi, vypínal nad 4bar až po chvíli běhu čerpadla, kdy se tlak už nezvyšoval a naopak zapínal až chvíli po poklesu k nule. Nešel seřídit, pak jsem si všimnul, že i snaha mu pomoct rukou či dokonce kleštěmi je marná, nešlo s ním hnout, byl úplně zarostlý, stačilo vyčistit.

riva
hodnocení

2x

U těch mechanických záleží, která pružinka praskne. Obvykle nespíná vůbec, ale taky jsem měl variantu, kdy zůstal sepnutý. Přetlakový ventil mám ve studni, tak k vytopení nedošlo.

I kvůli chaotickému nastavování tlaků jsem přešel na něco takového: aliexpress.com/...

Spínám tím stykač, i když do 10A to má zvládnout i bez něj. Výhodou je, že to má integrované ochrany.

korinek
hodnocení

No já ho ještě nerozdělával, ale neprasklo zřejmě nic, protože už zase vypíná normálně. Nikterak jsem se o funkci mechanického tlakového spínače zatím nezajímal, proto netuším co se mohlo stát. Může vadit třeba nějaký bordel v odbočce ke spínači? Že by "neviděl" ten tlak? I když 8bar by asi nějaký bordýlek protlačilo ne?
korinek
hodnocení

Objednal jsem. Děkuji za tip, snad je spolehlivý. *palec* A než přijde, tak pořádně naddimenzuji odtok s přetlaku aby to stíhal kdyby náhodou *zed*
riva

Ty mechanické mají (velkou) membránu aby vyvinuly dostatečnou sílu. Membrána se posunuje a tedy voda teče k a od membrány. U elektronického snímání tlaku je "cestující" objem vody podstatně nižší a snad tedy i nižší pravděpodobnost, že dojde k ucpání.

hodnocení

0x
Málo informací o zapojení. Nejlépe dejte i fotku. Buď se seknul mechanicky, nebo došlo k ucpání přívodu, moc jiných možností není.
korinek
hodnocení

Nejsem doma. Ale vyfotil bych vám klasický tlakový spínač přidělaný na potrubí. Zapojení bude zřejmě nějaké standardní ne? To asi nemá vliv na to, že ten hajzlík nevypl kdy měl *nevi* Však to tak chodilo roky před tím a stejně se zapojil před čtyřmi lety i tento.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]