Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabídka od PRE

Od: tm odpovědí: 34 změna:

Přišla mi nabídka od PRE - dvouletá fixace, cena 3132,69 Kč/MWh vč. DPH, měsíční plat za odběrné místo 156,09 Kč, D02d, roční spotřeba cca 1,2 MWh, nyní tarif KLASIK 24. Součástí nabídky je jednorázová premie 2000 Kč, pokud člověk nevypoví dříve než za dva roky. Vůbec nějak nemám tušení, kolik momentálně stojí silovka. Je to výhodné nebo největší úspora při mé spotřebě bude ty 2000 Kč prémie...? Díky za názory.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

1x
Nabídli mi 2950 s DPH, a tři tisíce bonus.
Střílejí to zřejmě od oka a podle ksichtu. Děsné, jak na tržnici. Zkusím je ještě přitlačit.
Úplně si představuju, jak časem budu v Penny u pokladny vyjednávat cenu jogurtu a rohlíků.
tm
A u koho ti to nabídli?
lll
20.08.25 06:53
pre
tm
Aha, mně teda něco přes 3 Kč a bonus 2000. Jsem nalomen do toho jít, protože 3,10 za silovku s dph a k tomu bonus 2000 za 2 roky. Když vezmu mé zálohy v bytě 800, tak mi zaplatí jednu zálohu za rok. I kdyby cena za silovku klesla na 2 Kč za kWh, tak to bude u mě úspora při spotřebě cca 1,2 MWh úspora 1200 Kč za rok. A pochybuji, že silovka klesne na 2 Kč...
chad

Přesně tak, i v Tescu se dá vyjednávat :) Víš kolik beru nejlepší vyjednavači? :)) Ostatně, ten český nejznámější dělal pro lídl a dneska dělá lektora haha..

75% lidí neumí vyjednávat, je to stádo který ani vyjednávat nechce a čeká a bere všechno, a potom hudruje

Jistěže nechce vyjednávat. Tady jsme v Evropě a ne někde na tržnici v Marrákeši.

druhaemailovka
hodnocení

0x

Mám zkušenost jen s ČEZem a Innogy, oba spolehlivý dodavatelé. O těch odstatních alternativních jsem slyšel jen negativa. Najdi si recenze na netu. Hlavní nevýhody bývaj jedna pobočka někde v horní dolní, přijdeš bez objednání, nikdo tě nevezme (možná tu schůzku ani nedomluvíš), vyhodí tě apod. Spoustu telefonátů, tím se ti to prodraží a taky nemusíš mít energii vůbec. Pomalé odezvy. Mluvím obecně o aleternativních. Nejdříve si zjisti kolik stojí silovka u ČEZu. Taky poměř to, že ČEZ a Innogy nakupují energii dopředu, aleternativní ne, takže když budou muset, stejně ty ceny zvednou a neušetříš nic, spíš proděláš. Já tam jsem mám fixaci na jeden rok a cena dobrý. Vzal jsem od nich 3289.28 bez DPH - 3980 s DPH. Stálá platba 128/154.88 tj. D02d pro domácnost. Ted záleží na spotřebě. Já mám kolem 1.2 MWh za rok, takže kdybych ušetřil pár stovek u alternativního dodavatele tak riziko ale nestojí za to. Ale mám energii levnější než to co mi nabízel Innogy, respektive dlouho mi dávali energii draho, tak jsem odešel.

tm
Rozumím. Ale zrovna PRE malý zrovna není a je jeden z největších i s řadou poboček, na které stejně nechodím. PRE máme 15 let, jen teď od nich přišla nabídka te fixace na 2 roky za 3,20. To je teda o 70 haléřů méně než máte vy.
druhaemailovka

to počítáte na kWh? obvykle se počítá na MWh.

re4zon
Takze jsme se dozvedeli, ze to mas drazsi a ze nevis co je PRE za dodavatele. Ty uz radsi nic nerad.
druhaemailovka

Jaktože nevím rejpale? Psal jsem obecně a na informacích v MWh trvám.

1t.cz/...

re4zon
Rofl. Jeste bys mohl odkazat na manu z jzd, ktere doma kvuli pre shorela televize, protoze dodavaji spatnou elektrinu. Co to je za pochybnou splacaninu? To vytvareli chovanci ustavu v ramci praktickych cviceni?

hodnocení

0x

No, tak asi jo, pokud je to konečná cena opravdu už s DPH?

Pokud jste ale u nich 15 let, tak máte cenu na poslední faktuře, tak si můžete porovnat, kolik platíte nyní a kolik to bude s fixací?

Mám u PRE tarif Komfort Klasik 24 D02d, fixaci nemám

V květnovém vyúčtování byla cena do 31.8.24- 3,94/kWh, od 1.9.24 do 14.5.25 -3,20/kWh, jenže bez DPH !

Za odběrné místo nejdřív á 109 Kč, od 1.9.24 á 119 Kč

Jenže když k tomu připočtu ještě vše ostatní, distribuci, jističe, POZE, DPH tak jsem za 1717kWh zaplatila za rok 16132 Kč. *zed*

Skočte si tam a nechte si to dopodrobna spočítat a vysvětlit.

Myslím, že ta celková cena elektřiny je fakt šílená, že se s tím do budouna bude muset stejně něco udělat.

tm
Cena s DPH to je. Vyúčtování budu mít právě až v září, takže současnou cenu nevím. Předpokládám, že cena z loňského září už neplatí. Napsal jsem jim, jakou mám nyní cenu.

re4zon
hodnocení

0x
O moc lepsi nabidku nedostanes a jeste bonus k tomu. Ja nedavno absolvoval komedii v podobe pretahovane tri dodavatelu, predhaneli se mesic a nakonec jsem taky skoncil u PRE s dvouletou fixaci za podobnych podminek, nikdo nedokazal jit niz. Ono jim stejne jde jen o to aby clovek by u nich v dobe kdy skonci levna elektrina kterou maji uz nakoupenou. Pak budou doufat ze clovek zustane az ceny vyleti nahoru.

hodnocení

0x
Dnes se většina nebo téměř všichni dodavatelé snaží uvrtat zákazníky do fixace a tarify na neurčito téměř ani nenabízí, protože fixací si zákazníka pojistí před nižšími cenami. Je blbost se fixovat, když ceny energií na příští roky klesají. Jinak pokud budete hledat, najdete nižší ceny, třeba fix do 2026 za 2900 s DPH plus 60kc měsíční paušál. Do 2027 se dá fixovat i za 2590 s DPH. Stále mám tarif na neurčito, protože ceny elektřiny pujdou dolů a snad nová vláda sníží i distribuci.
tm
Tak cena distribuce je v tomto případě asi bezpredmetna. Jediné, co je na té nabídce výhodné, je ten 2000 bunus, který mi uhradi 2 zálohy z 24. Reálně mi uhradí tak 2 až 3 měsíce provozu, protože zálohy mám vyšší než spotřebuji.
Pre vždycky měla nižší distribuci než třeba území cezu nebo eonu, ale nevím jak teď, tohle zákazník neovlivní. Zákazník může ovlivnit jen cenu elektřiny a dnes buď se nechá zlákat na fix bez možnosti pružně reagovat na nabídky či změny dodavatele a bude v příštích letech platit pořad stejně až do konce fixace. Jestli k tomu daji bonus do začátku, je jasné že se jim to pořád vyplatí. A smutné je třeba u eonu, že novým zákazníkům dává nižší cenu než stávajícím, takže tady je něco špatně.
pavlik

EON se musí jedině zakleknout. Dát výpověď, požádat nového o převod a jak se EON dozví o převodu, tak pošle novou nabídku - nižší, než od nového. Jen je třeba trpělivě vydržet, protože nechávají zákazníky řádně vycukat, jak to jen jde.

Jinak zatím nějaký zásadní posun nevidím. Obdobné ceny, o kterých se tady mluví, mám ve fixu od podzima loňského roku - do příštího podzimu. Zatím žádné slevnění nevidím za těch 10 měsíců a podle mě ani zásadní nebude. Zajímavé budou jen ty podpultové ceny - protinabídky.

Výhoda fixu pro mě je, že vím na čem jsem a můžu na sledování cen kašlat a dělat raději něco produktivního, co mě i baví. Než abych každých pád měsíců přemýšlel, zda přejít nebo ne.

zam

Plný souhlas.Nechápu jak někdo může jásat a starat se o úsporu 2 000 ročně.2 000 za rok je nic.

chad

Co na tom nechápeš? To je sport: kolenovrt

tm
Tak třeba pro někoho 2000 peníze nejsou... s tímto názorem se však nemůžeme divit, ze zde máme vše nejdražší. Nac se starat kvůli pár tisícům. Chápu - podnikateli je to šumák, protože ikdyz bude platit za svoji elektřinu doma 20 Kč za kWh, nauctuje to zákazníkovi. Bohatému je to též jedno. Normální člověk za to třeba zaplati dítěti kroužek nebo koupi oblečení, lyže z bazaru
chad

Jasně, za 20 Kč zaplatíš kroužek :)

Anebo za ty 2000? A kolik si vyděláš za rok prosím tě? Minimální mzda je 21 000 že ano?

tm
Jak jste přišel na 20 Kč. S vaším přístupem, že 2000 nic není se opravdu nedivím, že je zde vše nejdražší. K čemu levnější elektřinu o 200 za měsíc, k čemu levnější plyn o 300 za měsíc, k čemu se snažit o levnější mobilní tarif o 200, k čemu levnější internet, pojistku... vždyť to udělá třeba 2000 měsíčně a průměrný plat je přes 30 tisíc čistého, tak k čemu je úspora třeba 7 procent na výdajích. Správný Čech má na vše. Co mi řeknou, to zaplatím. Proč se tím zabývat. Konečně jsem pochopil, proč máme německé ceny při minimální mzdě 900 eur
cd

Vy pane platíte levnější elektřinu než 2190? Vsadím se že ne :-D

Jestli ano tak poprosím o screenshot Vašeho ceníku a nevymlouvejte se, že máte retenční nabídku, i tato musí mít písemnou cenu v nějakém dokumentu

halamus
hodnocení

0x

Na jak dlouho fixovat elektřinu: Obchodníci mají odhad, kam se bude cena ubírat
seznamzpravy.cz/...

Pozor, jde o dvě nezávislé tabulky vedle sebe, takže pro fixaci na dva roky najdete dodavatele v pátém sloupci. Pozor, ceny s DPH jsou uvedeny až jako druhé, v závorkách.

chad
hodnocení

0x

Tak jsem se dlouho nepobavil, jeden slyšel nic dobrého, druhý tamto. 3. ví co píšou novinky o tom kdy a jak fixovat

Snad neřeknu žádné tajemství ale prečko umí 2190 bez DPH :)

Každopádně 75% lidí neumí vyjednávat a neví nic. Tito lidé nejlépe vědí, že na druhé straně země koule byla povodeň :) Neboli spoustu zbytečných informací...

chad

Za méně jak 2200/MWh To myslím nikde koupit ani fixnout reálné moc nejde, ani ve sportu, když se podívám na průměr od začátku roku a připočtu k tomu obvyklou marži

protlacek
hodnocení

0x
Dobrý den,
Momentálně mám PRE. Dvou tarifní sazbu.
Vysoký tarif 3070,- Kč včetně DPH za MWH.
Nizky tarif 2830,- Kč včetně DPH za MWH.
Mam to fixované do 3/2026 a od 4/2026 do 4/2028 přecházím k Yelou Energii za Fixní plat v obou tarifnich sazbách za 2960,- Kč včetně DPH za MWh.

nick22
hodnocení

0x
Můžu dát info ohledně nabídky v MND pro porovnání.
Fixace na dva roky.
Nabídka od PRE
tm
Tak to je levnější, ale mně zase nabízí ty jednorázový 2000... mam jen vysoký tarif. Mám spotřebu cca 1,2 MWh za rok, takže i kdyby cena silové elektřiny klesla z nabízených 3,10 třeba o korunu (což už asi nikdy neklesne), tak jestli ti počítám správně, koruna na kWh by dělala 1200 Kč na MWh. To pokryje akorát tu jednorázovou slevu 1000 za rok (tzn. 2000 za dvouletou fixaci). Podle mě nula od nuly pojde nebo pár stovek ušetřím, pokud nenastanou nějaké turbulence
zam

Hezký,ale pořád chybí platba za regulovanou cenu.To nelze nijak obejít. Nebo ano?

tm
Tak vždy řešíte pouze cenu za silovou elektřinu. Nabídky o ničem jiném nejsou. Obejít... Obejít se dá vše, někdo obejde i tu silovku - vlastní elektrárna nebo cernota
mick

@zam - Regulované ceny za distribuci jde (legálně) obejít pouze takto:

* Budete kupovat v režimu Sdílení elektřiny - od výrobce za stejnou HDS (Tedy typický ten sdílecí výrobce by musel být na vaší bytovce například nebo v areálu podniku). Pak to jde přes vyúčtovalcí centrum ale stejně platí to je asi poplatek za jistič a další regulované ceny, pouze neplatíte distribuční cenu

* Budete kupovat od souseda tak, že si natáhnete prodlužku přes plot

V obou případech se cena za silovou elektřinu vyrovnává mezi vámi, A tedy nejde to přes rozvody distribuce, tedy V tom prvním případě to fakticky jde, samozřejmě že jsou nějaké přetoky do sítě distributora, ale formálně se to (prej) neúčtuje - Bere se to jako že jste za jednou HDS a tedy neplatíte. Pokud je to soused z vlastní HDS, Tedy typicky druhej barák, tak už se k distribuční cena platí (Je jedno jestli je od vás 10 cm a nebo 500 kilometrů)...

@tm @zam Neleg. to jde obejít tak, že se v HDS cvakneš před EM hah, proto U nových přípojek musí být HDS na hranici pozemku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]