Dobrý den. Měl jsem zalepené okna zvenku papírovou páskou a igelitem bylo to tam asi týden. Nyní jsem igelit a pásky odstraňoval ale zůstalo tam strašně lepidla na skle z rozpečené pásky od slunička A nejde to ničím dolů to rozpečené lepidlo prosím neporadí někdo jednoduché rychlé řešeni? Děkuji
Jednoduché a rychlé řešení je používat UV odolnou pásku.
V prodejnách se dá koupit sprej na odstraňování samolepek. Můžeš to zkusit, ale asi tě to tak vyjde dost draho.
Další možností je použít líh nebo technický benzín. To ale musíš promyslet i vzhledem k oknům (abys tím nepoškodil nebo nenarušil rámy oken).
Určitě by to chtělo vzít nůž nebo škrabku s ostrým nožem a co nejvíce toho lepidla mechanicky odstranit. Ty zbytky se pak dají omýt zmiňovanou chemií. Když tam všechno lepidlo necháš, tak jeho rozpuštění potrvá dlouho a spotřebuje to více chemie.
0rion
Pokud mechanicky odstraňovat, tak raději nějakou plastovou škrabkou, ale snad to nebude třeba, zmíněný benzín by měl fungovat, případně do něj přidat aceton, případně samotný aceton/nitroředidlo (ale pozor, aceton poškozuje nátěry a některé plasty).
Zdravím, klasická okna a Clin a spoustu ruční práce, bez škrabek a nožů. Dělají se či pěny ve spreji, jen je třeba najít typ neagresivní k plastům. Výrobce oken používá co?
Aceton žere plasty typu polystyren, polykarbonát, ABS, polyethylen a trochu i PVC. Také to mám vyzkoušené, když jsem odstraňoval jako kluk nevědomky ze zadních světel auta barvu ze spreje.
Před 14 dny to samé dělal synek, vystřídal různé směsi. Nakonec vzal aceton, malý čtvereček hadříku, ten namočil do acetonu a otřel rám okna. Hned suchým hadrem setřel. Po malých kouskách, nespěchat a opatrně. S rámem (černá fólie) se nic nestalo.
Ještě jednou děkuji všem za snahu pomoci! Ještě upřesním že 90% lepenky je na skle naštěstí jsem to nelepil přes rámy bylo to jen kvůli penetraci ochrana skel Isopropanol i aceton i tech.benzin mam doma Tak odpoledne se do toho dám hlavně abych na tom nestrávil hodiny všem znova děkuju
Podobně mám na několika místech ramu kousky silikonové omítky, která zedníkům ukápla na okna. Ze skla jsem to celkem odrbal, z plastu to nešlo a zůstaly fleky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.