Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstraněni lepenky z oken

Od: kkk odpovědí: 19 změna:
Dobrý den. Měl jsem zalepené okna zvenku papírovou páskou a igelitem bylo to tam asi týden. Nyní jsem igelit a pásky odstraňoval ale zůstalo tam strašně lepidla na skle z rozpečené pásky od slunička A nejde to ničím dolů to rozpečené lepidlo prosím neporadí někdo jednoduché rychlé řešeni?
Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Okno je z PVC. Co nie :

- skrabat a suchat drsnou stranou hubky alebo spachtlou, nozom

- pouzivat rozpustadla, ktore leptaju PVC (aceton, toluen ...)

Co ano :

- rozpustadla ako benzin alebo izopropylalkohol, ale tiez opatrne a pouzit makku handricku

hodnocení

2x

Jen žádné abrazivo, neškrábat! Jen rozpustit. Některá lepidla jdou dolů občejným kuchyňským olejem. Ale aceton nebo benzin si poradí.

hodnocení

0x

Jednoduché a rychlé řešení je používat UV odolnou pásku.

V prodejnách se dá koupit sprej na odstraňování samolepek. Můžeš to zkusit, ale asi tě to tak vyjde dost draho.

Další možností je použít líh nebo technický benzín. To ale musíš promyslet i vzhledem k oknům (abys tím nepoškodil nebo nenarušil rámy oken).

Určitě by to chtělo vzít nůž nebo škrabku s ostrým nožem a co nejvíce toho lepidla mechanicky odstranit. Ty zbytky se pak dají omýt zmiňovanou chemií. Když tam všechno lepidlo necháš, tak jeho rozpuštění potrvá dlouho a spotřebuje to více chemie.

0rion

Pokud mechanicky odstraňovat, tak raději nějakou plastovou škrabkou, ale snad to nebude třeba, zmíněný benzín by měl fungovat, případně do něj přidat aceton, případně samotný aceton/nitroředidlo (ale pozor, aceton poškozuje nátěry a některé plasty).

km
hodnocení

0x

technický benzín, popř. ředidlo, popř. plastová špachtle, nebo kombinace všeho (ocelovou špachlí sklo možná podřete)

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, klasická okna a Clin a spoustu ruční práce, bez škrabek a nožů. Dělají se či pěny ve spreji, jen je třeba najít typ neagresivní k plastům. Výrobce oken používá co?

kkk
hodnocení

Ok diky vyzkoušim acet. a tech.benzin
km

opatrně, aceton může rozpouštět plast rámu okna, těsnění, případně nátěr. nejdříve zkuste t. benzín. po akci bych omyl mýdlovou/jarovou vodou

Aceton urcite nie.

Peter,

několikrát jsem si přečetl reakci, pak mi to došloi

"opatrně, aceton může rozpouštět plast rámu okna"***Vaše reakce je správná acenon NE, ten ten plast nerozpustí"

re4zon
hodnocení

0x
Ze skla acetonem, redidlem. Ne na plast! Pokud to ma byt setrnejsi, tak isopropanol, ten by plast snad zrat nemel.

Nezerie, mam to vyskusane.

Peter, souhlas.

bear

Aceton žere plasty typu polystyren, polykarbonát, ABS, polyethylen a trochu i PVC. Také to mám vyzkoušené, když jsem odstraňoval jako kluk nevědomky ze zadních světel auta barvu ze spreje.

hodnocení

0x

Před 14 dny to samé dělal synek, vystřídal různé směsi. Nakonec vzal aceton, malý čtvereček hadříku, ten namočil do acetonu a otřel rám okna. Hned suchým hadrem setřel. Po malých kouskách, nespěchat a opatrně. S rámem (černá fólie) se nic nestalo.

hodnocení

0x

Zkuste toto,mám dobré zkušenosti. prumex.cz/...

kkk
hodnocení

Ještě jednou děkuji všem za snahu pomoci! Ještě upřesním že 90% lepenky je na skle naštěstí jsem to nelepil přes rámy bylo to jen kvůli penetraci ochrana skel
Isopropanol i aceton i tech.benzin mam doma
Tak odpoledne se do toho dám hlavně abych na tom nestrávil hodiny všem znova děkuju

jm
hodnocení

0x
Wd40 a trpělivost.. hadříkem, spoustou hadříku

tm
hodnocení

0x
Podobně mám na několika místech ramu kousky silikonové omítky, která zedníkům ukápla na okna. Ze skla jsem to celkem odrbal, z plastu to nešlo a zůstaly fleky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]