Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevzhledná zásuvková lišta

Od: jmlc® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den všem.

Nedávno jsem měnil TV - čistě jen kvůli červenému tlačítku jsem vyměnil Oravu za úplně stejnou Hisense. Všichni jsou spokojení, ale držák TV na stěnu má u oravy jiné místo než hisensky - a TV je teď o 7cm výš...

To sice také všem vyhovuje, ale strašně se mi teď nelíbí zásuvková lišta (anténa a dvě zásuvky), která byla původně za TV.

Přemýšlím o nějaké zakrytí - na webech jsem asi hledal pod špatnými slovy. Napadá vás někoho, jak zakrýt opticky (ne škatulkou ze sádroše) tyto kabely a zásuvky? Zeď je čistě bílá.

Děkuji za náměty případně odkaz na vychytávku.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

3x

Napadá mě zavěsit pod TV policový díl s dvířky či šuplíky (takové prodává např. Ikea, či si ho nechat vyrobit na míru truhlářem), taky aby zakryl zásuvkovou lištu a takési trochu pohrát s vedením kabelů.

ikea.com/...">https://www.ikea.com/cz/cs/p/ekby-alex-police-se-zasuvkami-bila-20192828/

ikea.com/...
ikea.com/...

Nevzhledná zásuvková lišta
jk2021

Zkoušel jsem i prostě vyhledat heslo police pod TV a našel jsem spoustu dalších podobných nebo využít např. takovýto podstavec pod monitor na míru a zavěsit ho pod TV.
kanclik.cz/...

jk2021

A v jeho poličkách vytvořit např. nějakou dekoraci k zakrytí zásuvek.

hodnocení

2x
Pouvažujte nad výrobou mezikusu, který upevníte do původních otvorů na stěně, a do něj vyrobíte zavěšovací otvory o 7 cm níže proti původním.

hodnocení

2x
Nejjednodušší řešení? Koupit nový držák, který je stavitelný (nebo aspoň má víc možností výškového posunu šroubů).

hodnocení

2x
Pokud netrvate na bílé, koupil bych sololit a natřel na černo no a dál ho komplet kolem celé TV.
No a pokud chcete bílou, tak bílej sololit.

hodnocení

0x

Kdyby bylo foto jak to teď vypadá,tak by se lépe radilo.Ale lišt je k nalezení hodně.Nějaká bližší představa např.barva?

Např.něco podobného? Viz: Krycí lišty na kabely

Nevzhledná zásuvková lišta #2

Kolega Jmlc ale asi myslí Zásuvkovou lištu nikoliv lištu s kabeláží! Pokudi na kabely pak je Vámi navrhovaná oválná lišta OK vzhlednější než-li starší hranaté.

Tak počkáme až se kolega vyjádří co vlastně chce.Jinak jsou ostatní rady o ničem.

hmm tak je to ještě horší nežjsem si myslel.

hodnocení

0x

Jedině mě napadá udělat nějakou předstěnu a na ní teprve pověsit televizi.

jm
hodnocení

0x
Jako právě převrtávat díry držáku se mi nechtělo ani nějak přidávat stěnu. Vypadá to takto. Dřív jsem to nestíhal vyfotit...
Nevzhledná zásuvková lišta #3

jedině tam postavit nějakou kytku nebo sošku , když s tím nechcete nic dělat*hi*...já bych to ale řešila tou předstěnou , nechtělo by se mi na to stále dívat

hodnocení

Děkuji za skvělé nápady.

Ta polička zní opticky super. Děr už je ve zdi dost. Nový držák se mi kupovat nechce - ty lepší, stavitelné, stojí stejně jako skříňka... a asi bych musel zase vrtat.

Proberu s manželkou, co se jí bude líbit nejvíce. Sololit je super rychlý a jednoduchý nápad - jen to bude o další práci a materiálu a hlavně času a šikovnosti. Položení poličky mi přijde nejlepší řešení - položím a hotovo :D a přiveze to pošťák až do dveří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]