Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Truhlarstvi- slepení stolku

Od: boban® odpovědí: 6 změna:
Ahoj
Jak byste řešili viklajici spoje?
Slepit Herkulesem? Nebo dát šrouby ve směru jak ukazuje šroubovák?
Ty šrouby co jsou vidět na fotkách jsou originál z výroby

Truhlarstvi- slepení stolku
Truhlarstvi- slepení stolku #2
Truhlarstvi- slepení stolku #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Vylít tý díry směsi lepidla a pilin? Aby to ještě víc zpevnilo?
Truhlarstvi- slepení stolku #4

hodnocení

0x
Nějaká zvláštní konstrukce. Rozhodně to nešroubuj skrz, ani směs Ilin a lepidla tomu nepomůže. Opatrně rozebrat na jednotlivé části a očistit od starého lepidla. Potom teprve začít sledovat postupně dohromady. Ne celý stolek najednou, ale napřed dvě nohy s lubem, potom další dvě nohy s lubem a nakonec zbytek. Stačí Herkules a pořádně stáhnout svěrkami.
hodnocení

Díky za odpověď
Myslel jsem, že bych to slepil najednou a stáhnul to kurtou s ráčnou aby si to sedlo co nejlíp

hodnocení

0x

Vyplnění děr by asi ničemu nepomohlo. Takže rozebrat, očistit a znova slepit. Nic proti "Herkulovi", ale já bych použil dvousložkové "CHS Epoxy". A určitě nešroubovat skrz ve "směru šroubováku", vruty zašroubované po směru vláken dřeva moc nedrží.

hodnocení

0x

Asi to má nějaký důvod, že je tam pouze ten malý čtvereček dřeva s vruty. Na fotkách ten důvod není vidět.

Já bych (pokud je to možné) uřízl dřevěnou desku tak širokou, jako jsou vysoké ty boční desky a konce desky bych seřízl pod úhlem 45°. Pak bych desku z vnitřní strany přišrouboval na ty desky. Nakonec bych si vyměřil a vyvrtal otvory pro (třeba dva) šrouby, které by procházely do těch vydlabaných čtvercových (rohových) profilů. Dotažením těchto šroubů by se stůl docela zpevnil.

To stejné se dá udělat naohýbáním ocelového plocháče nebo hliníkového plocháče.

Plocháč si z vnitřní strany přišroubuješ na desky a v prostředku plocháče pak vyvrtáš otvory a dotáhneš nohu vůči deskám.

hodnocení

0x

Na rozviklané spoje je Herkules (nebo obecně disperzní lepidlo ) už celkem překonaná záležitost. Jelikož se bavíme o konstrokčním spoji, je na místě použít konstrukční lepidlo - za mě nejlépe PUR, např Soudal 60A, , dobré je i od Den Braven. Jejich výhodou je, že dopění (vyplní) škvíry ve spoji a hlavně neskutečně drží a jsou pružná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]