Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím se řeže sololit?

Od: liska5 odpovědí: 12 změna:

Rozpadlo se mi dno /ta vnitřní tvrdá plastová deska/ velké sportovní tašky. Dno teď tvoří jen ta hrubá syntetické látka se 4 cvokama od "nožek". Mám možnost dno nahradit sololitem, jen nevím, čím ho v domácích podmínkách uříznout z velké desky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, stačí list pilky na železo držený v pracovní rukavici nebo ruční "ocaska" s jemným zoubkováním (a řezat pomalu asi tak pod úhlem 45 °, netlačit). Zdravím!

doplněno 07.08.25 23:28: Nemáte zač.
km
ano, dobra rada. chce to pilku s drobnymi zuby.
jen ten sololit je docela tezky, pokud tasku prenasite, bude to znat.
liska5
hodnocení

Děkuji za radu! Ta váha sololitu mi taky vadí, ale nemám jiné řešení. Naštěstí bude taška převážně v kufru auta na proviant, zas tak moc se nosit nebude..

hodnocení

5x
Škoda, že nepíšete aspoň přibližné rozměry dňa tašky. Není ani jasné,či už máte ten sololit doma.
Jednou z možností je navštívit, i s taškou, nějakou truhlářskou nebo stavební dílnu, kde mívají běžně různé vhodné odřezky potřebných rozměrů, z různých materiálů a tloušťky. Změří, nabídnou, ořežou na potřebné rozměry. .
Do tašky by mohla stačit i silnější stavební překližka, nebo deska z tvrdšího plastu.

el
hodnocení

5x
Odlamovací nůž, z každé strany přejet podél latě a pak zlomit desku.

hodnocení

4x
Mě sololit nepřijde ideální, je těžký a moc nevydrží. To spíš někde splasit kus nějakého pružného plastu, polyetylen nebo tak něco, třeba bok vyříznutý od nějakého velkého kanystru nebo nádrže.

Sololit má hustotu 900 kg/m³, voda 1000 kg/m³, PVC 1200 kg/m³. Ale sololit je poměrně měký.

Já si pod sololitem vždycky představím záda od nábytku, taková "papírová" hmota s laminem, co nic nevydrží. Ale je fakt, že samotný bez lamina to trochu pružný je, na druhou stranu v autě pod podlahou kufru u rezervy, kam jsem pod tu desku dal trochu vyčnívající subwoofer, se to pod tíhou nákladu rozlámalo dost rychle. Třeba kus vyříznutý z ibc nádrže by mi přišel ideální.
liska5
hodnocení

Taška bude v kufru nahoře, ne pod podlahou u rezervy. V ní budou potraviny na týdenní cestování.

liska5
hodnocení

Pětimilimetrový sololit mi nabídli známí. Hned si vyrobím několik těch placek na dno tašky. Vím, že ten plast by byl lehčí. Když ho seženu, tak to případně vyměním.

Ne, plast by byl ve stejné síle těžší.

Máte to opravdu sololit?

liska5
hodnocení

Plast by byl samozřejmě tenčí, takový, jako se tam rozpadl, tudíž lehký. To jen sololit mám pětku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]