Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, co dělám špatně, když mi čistička odpadních vod vemi pění, viz.foto.
Děkuji
Jak fosfáty v pracích prášcích souvisejí s pěnou?
Ad "nepouštíte to co nemáte..."
Kam jinam se má vypouštět voda z mytí nádobí (obsahuje ten tuk) nebo z praní, když ne do ČOV?
Tuky je potřeba v maximální míře setřít a vylít do nějaké nádoby a tu pak vyhodit do koše nebo určené nádoby v obci. Nebo setřít a vyhodit do koše. Na nádobí nechávat jen minimum aby si s tím ČOV poradila
@vikos
Že tuky, které jdou odstranit jinak, se nevylévají do kanalizačního odpadu, je snad naprostá samozřejmost.
Reagoval jsem na formulaci, která vyznívá, že do odpadu (ČOV) se tuky a prací prášky nemají vypouštět vůbec, což je nesmysl. Voda z nádobí těch tuků (lipidů) někdy obsahuje docela dost, i když jsou emulgované saponátem. Bakterie v ČOV si s nimi musejí umět poradit.
Mimochodem, pěnu na "živém kalu" mnohem častěji způsobují bílkoviny (či spíše glykoproteiny) než tuky.
Existují i nějaké přípravky na odstranění pěny z ČOV...Můžete zkusit třeba XP 2001..
Nicméně jak ČOVku provozujete, to víte jen Vy sám. Tyto malé ČOVky jsou velmi háklivé...a je třeba se k nim chovat "jemně". Poiužíváte ekologické prací prostředky a prostředky do myčky, nebo "klasické" prostředky? Jak často perete a kolik praček za den? Jedna pračka za den je tak "akorát", dvě jsou již často "moc". Ženám se to nemusí líbit, ale je to tak. Tuky, oleje do ČOV...i to jsem viděl..a samozřejmě to také nesmí být. Atd atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.