Dobrý den, mám křovinořez DEMON RQ480, delší dobu ležel v garáži. Nedaří se mi ho nastartovat. Svíčka háže jiskru, karburátor jsem rozebral a složil. Zkusil jsem stříknout benzín do válce po vyndání a vytištění svíčky a nejde nakopnout. Nemáte s tím někdo zkušenost čím by to mohlo být? Díky
Byla po tu dobu nádrž prázdná? Nezapomněl jste startovací postup? Funguje cupování benzínu balonkem? Je nový a správnê namíchaný benzín? Je po marných pokusech elektroda svíčky mokrá od benzínu? Je ta jiskra svíčky dost silná? (automaticky bych dal na další pokusy novou svíčku).
V nádrži benzín nebyl, nalil jsem čerstvý. Zkusím ještě vaše postupy. Jinak jak se správně má startovat křovinořez? Místo startovacího spreje je možné stříknout do sání vzduchu benzín?
Já na podobném zapnu vypínač zaaretuji páčku plynu, páčku sytiče dám nahoru a cupuji balónkem, až cítím protitlak benzínu. Pak zatáhnu za šňůru. (V návodech bývá, že se má napřed např. 3x zatáhnout za šňůru s vypnutým zapalováním, než se startuje naostro.)
Sucho v nádrži způsobuje ztvrdnutí membrán v karburátoru, podle mě je to naštěstí částečně vratný proces - jak vypadaly při rozebrání karburátoru? Profoukl jste všechno vzduchem? Při pumpování balonkem je v něm vidět cvachtat benzín?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.