Asi delam neco spatne, vydelila jsem si spotrebovane kWh s castkou ve Vyuctovani a celkova cena s DPH a vsim, proste konecna cena je 10,15 Kc za kWh. Co delam spatne? Nemam cas porad neco sledovat a vsude ctu jak maji lidi cenu polovicni. Jsme maly dum do 2 MWh spotreby rocne..
Čím menší spotřeba tím více se projeví paušální poplatky. U mne přes 20kč za Kwh od centropolu. Do budoucna budou tvořit paušální poplatky větší čásku jak sanotná odebraná energie! doplněno 05.08.25 12:46: Spotřeba byla 0,5Mwh.
Jsem u PRE, roční spotřeba 1 200 kWh, cena za kWh mi taky vychází cca 10 Kč/kWh. Někteří lidé možná počítají pouze silovou elektřinu, nepočítají ostatní poplatky.
Zrovna s tou kvalitou na tom něco bude. To jsem tak seděl u večeře na nějaké konferenci u stolu s energetikama. Jeden se právě vrátil z nějaké jugoslávie nebo co to bylo, prostě nějaké tramtárie, kde se předtím válčilo. A mluvili jsme o flikru, to je (zjednodušeně) takové to poblikávání, a otázka, jak to řeší v té tramtárii. A jeho odpověď byla: No tam se podíváte kolem sebe, támhle chybí kus baráku, támle jsou ruiny. Elektrika tam jde pár hodin denně a nějaký flikr nebo kvalita elektriky vůbec tam nikoho netrápí.
Právě ta druhá půlka platby je za to, že nám elektrika jde, že když spadne jeden drát, že neni celá republika ve tmě (to se zrovna nedávno nepovedlo), že dodržujou padesátku tak, že když máte síťové hodiny, že jdou na sekundu přesně (a ne o 10 minut za den pozdě) a samozřejmě napětí a že nám jde elektrika poměrně spolehlivě 24 hodin denně. Ale my máme vyšší i tu první půlku, tu samotnou surovinu, ne jen to všechno okolo.
Innogy neznám. U eOFF cca 7,2/kWh. Počítáno vše. Záleží tedy na spotřebě. Ta se aktuálně pohybuje okolo 4-5M/r. Ono je to počítáno vždy velice hokejově záměrně. Abyste v tom měla hokej a pokud možno se nedopočítala
Takze to neni takova hruza, ok. Je mi jasne ze v nepouzivane garazi vyskoci cena za 1 kWh klidne na 30 korun, ale tady hovorime o odberu kolem dvou MWh.
5 korun byl vládní strop, ale to je bez dph a jen samotná elektrika. Zhruba jednou tolik dělají všechny ty poplatky na různé vyžírky. Takže 10 korun je celkem reálná cena.
Když vezmete to vyúčtování a pořádně si ho prostudujete (je to fakt složité, něco se platí za dny, něco za megawathodiny atd. a to vyúčtování je snad schválně dělané, aby bylo co nejnepřehlednější), tak se vám to podaří rozklíčovat. Já tohle udělal před mnoha lety, hlavně kvůli predikci jak nastavit zálohy, tak právě vím o čem mluvím (dalo mi práci dopočítat se ke stejnýám číslům, pak pani na poště řekla, když máte takovou spotřebu, vychází mi... na korunu přesně, co jsem spočítal, ale přitom původně chtěli o dost menší zálohy, to by zase byl nedoplatek jak brno).
Když to tak čtu, tak si u Centropolu s 6.20 czk za kWh komplet můžu pískat. To je děs. Máme všechno na elektřinu včetně topení (TČ) a spotřeba necelých 7 MWh ročně.
Jo, jenže to je cena bez DPH a bez distribuce a dalších poplatků (třeba za obnovitelné zdroje atd), takže pak vám to stejně ve výsledku udělá kolem 9 korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.