Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasklení okna - je to tak v pořádku?

Od: nimha® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

min. týden se mi rozbilo okno v kanceláři (jedno nejmenované ministerstvo). Oprava (zasklení) proběhlo rychle, nicméně mám jisté pochyby, že bylo provedeno správně.

Podle mě je hlavní vada, že nové sklo není podtmeleno (první foto) a i jinak tmelení mi přijde docela lajdácké. Podle našich údržbářů cajk a nechtějí to zatím dále řešit. Opravu prý dělal profesionální sklenář v Truhlářské ul. (Praha).

Že okno nebylo přitom nijak renovováno pomíjím. Jestli je sklo nějak zafixováno řebíčky nevím.

Jde o vnitřní okno špaletového okna.

Do jaké doby se případně dá sklo vyjmout a opravit to, aniž se musí vymlátit (rozbít) a dát nové?

Zasklení okna - je to tak v pořádku?
Zasklení okna - je to tak v pořádku? #2
Zasklení okna - je to tak v pořádku? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

"jedno nejmenované ministerstvo"*** jen ho označte, kde to je?

"Podle našich údržbářů cajk a nechtějí to zatím dále řešit""***tak věřte odborníkům a neřešte to, stejně to nevyřešíte.

hodnocení

1x

víte jaké bylo zadání? pokud se okna budou v horizontu 5 let stejně měnit, nebudou se s tím piplat. Příště až budete defenestrovat otevřete si napřed okno

hodnocení

0x

Na tomto okně stačí,ale že to dělal profesionální sklenář? Možná učeň.Nebo spěchal na větší zakázku.

hodnocení

0x

Nechci politizovat, ale stejně nemohu odolat. Tak jak na ministerstvu vypadá okno, tak tak je celá republika pod jejich vedením. V Ostravě se říká: "Škoda mluvit, hanba plut." *nene*

riva
hodnocení

0x

Vidím to na katastrofu. Ministerstva vyhazují peníze na všechny strany a okna mají v dezolátním stavu.

km
04.08.25 16:58
hodnocení

0x
prasarna

hodnocení

0x
U tohoto okna bych neřešil zasklení. I když tady je to horší nežli příšerný. Viděl jsem už v životě hodně prasáren, ale tohle aspiruje na čelní místo.
Jinak co se týká renovace starých špaleťáků, vyjde to na stejný peníze jako výměna okna za nově vyrobené.

jir
hodnocení

0x
Podle oken to tipuji na ministerstvo Green dealu a celá budova má minimálně PENB B nebo lepší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]