Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stabilizace mechu

Od: tm odpovědí: 5 změna:
Chystám se vyzkoušet stabilizovat mech. Mám pár kousků kopečkového mechu, který jsem očistil. Podle návodu je potřeba glycerin a ponořit do naředěného glycerinu kořeny mechu. Netušíte, jak je toto myšleno? Mám kopeček dejme tomu 3 cm vysoký - kolik ho mám ponořit do roztoku? Měl jsem zato, že ponořím celé kopečky... a zkoušeli jste do glycerinu přidat třeba zelené barvivo? Děkuji za zkušenosti

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zatím jsem neměl důvod k takovému počínání, ale pokud máte informaci, že stačí namočit kořeny mechu (které budou asi na spodní straně oněch "kopečků), tak použijte např. mělký jídelní talíř. Do něho nalijte roztok glycerinu (o výšce asi 5mm) a mech tam vložte. Proč to děláte snad víte, tak ať se dílo podaří. Zdravím!

P.S. Že Vy jste (železniční) modelář?

doplněno 04.08.25 18:58: Myslel jsem si, že to má být na modelové kolejiště, ale i pro obrázek postupujte dle rady.
tm
hodnocení

To také jsem a už mě napadlo to použít na kolejiště, zrovna stavím)) ale toto je na obrázek
tm
hodnocení

Jste také modelář?))
ben®
tm - už ne. Ovšem, v mládí jsem stavěl také kolejiště TT (předělával/dodělával koupené starší), lepil vystřihovánky z časopisu ABC a modely plastikových letadel.
tm
hodnocení

U nás se tez dříve modelařilo - h0 i tt. Dnes se k tomu kvůli dětem vracím - h0. Horší je, ze je to hrozný zrout času a peněz - jde to ztuha))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]