Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, manžel zdědil po vzdáleném příbuzném nemovitost na reakreaci. Na zahradě je jímka, objem ani stav netušíme, údajně byla vyvážena, ale přes pozemek cizího vlastníka. Sice po dohodě s ním, ale ta nemovitost je na prodej, takže přijde změna vlastníka, a za druhé to není příliš vhodné řešení, takto na domluvu. K nemovitosti totiž vede pouze nezpevněná cesta, je to spíš rekreační oblast, je tam mostek přes potok a žádná cisterna tak neprojede. Chalupa od silnice vzdálena tak cca 300-350 metrů do mírného kopce. Nemáte někdo zkušenosti, jak jímku takto vzdálenou od přístupové cesty vyvézt? Co jsem se dívala, tak to jsou samé cisterny a žádný "terenní fekální vůz" jsem nenašla. Poradili byste co s tím? Mockrát děkuju, Alena.
id - a vidíte. Rada žádná, v podstatě jen komentář na můj příspěvek výše a je ohodnoceno. Kým to asi bylo ?
@ben - tohle jsem řešil pár dní dozadu. Že někdy je hodnocená kravina, někdy při více stejných odpovědích jen odpovědi jednoho uživatele byť opisuje potřetí stejnou odpověď takže ji logicky ukradl tomu prvnímu
Místní zemědělec taky může vyvážet za adekvátní platbu v naturáliích
ra20z - hloupost. Proč by to dělal ten majitel nemovitosti, který si službu normálně objednal? Opravdu si myslíte, že někdo, kdo to dělá na ŽL (ten zemědělec), by byl takový hlupák, aby toto neměl legálně "ošéfované" .
km - tak přesně takovou reakci jsem zde očekával. Bez znalosti situace a bez důkazu, ale hlavně přesně vědět to nejhorší. Je fakt, že dříve to bylo běžné a legální, ale dnes už si to chovatel dobytka (a s ŽL na fekál) nemůže dovolit, protože tací, Vám podobní, mají oči všude a "bonzátko" připravené .
"protože tací, Vám podobní" víš co, bene, jdi do zadele
zemědělec provozuje zemědělství, tzn., většinou neprovozuje likvidaci splašků.
km - klidně. A počkám tam na Vás nebo už od tam píšete a setkáme se tam? . Příště nejdříve myslete a až potom sem něco pište. Pojem ŽL asi ani neznáte.
nunici - ale to je (skoro) všude viz řemeslné práce (dražší) na fakturu/s papírem nebo (levnější) bez faktury/bez papíru. Kde lze uskutečnit "ojeb", tam se mu daří.
Něco lehčího neprojede? Třeba traktor s cisternou jako přívěs? A pak to řešit buď prodejem, nebo technicky... Ale
zas málo informací .Je v obci tlaková kanalizace? Apod-myslím, že podobný dotaz se zde již řešil. Zkus prohledat!
To bude problém příštího majitele a nikoliv tazatelky či jejího manžela, když nemovitost prodávají.
Pokud je v blízkosti potok, pak do vsaku OŽP ČOVku nepovolí.
Na druhou stranu klasická ČOV pro rekreační objekt není vhodná a při klasickém rekreačním provozu by prakticky nefungovala. Ale řešení existují, samozřejmě.
fik: Aha, ok...špatně jsem si to přečetl.
Pak septik+pískový filtr a do potoka.
A doporučoval bych začít s přípravnými pracemi (projektem) hned, protože je to na cca 5 měsíců, než se to papírově vyřídí.
fik - Ráno jsem poslouchala rádio, kde hlásili změnu legislativy v tomto směru. Studně a ČOV, kdyby mě to zajímalo, tak bych poslouchala pozorněji.
Tak jenom jestli jsem si zapamatovala, že se snižuje poplatek/ za studni z 10 000 na 5 000.
A čističky OV se mohou používat okamžitě po instalaci a nemusí se čekat na kolaudaci. Pohledejte, třeba tam toho bude více ohledně těch termínů (možná i zkrácení doby u vyřízení?).
prostromek: Ano, poplatky jsou nižší než doposud (protože to bylo v zákoně špatně). Kolaudovat se ČOV nemusí. Ostatní je ale stejné a bude to trvat stejně dlouho (resp. trvá to ještě déle než před rokem, když platil starý zákon). No a na podzim se prý můžeme "těšit" na další změny. A jestli si někdo myslí, že to budou změny k lepšímu, tak se šeredně plete.
Tak se holt pokud (opravdu-OPRAVDU) není jiná cesta, ta jímka vyčerpá pomocí kalového čerpadla. Vzdálenost 300m není žádný problém, trochu problém bude délka hadic. Napadá mne (pokud nechcete investovat do vlastního čerpadla a příslušenství) oslovit místní hasiče.
Cisterna prijde k mostu, tam bude velka nadoba, kam to vytlaci ponorne cerpadlo a z tej nadoby to na par krat vytiahne fekal samotny.
Fekaly sa bezne osadzovali na podvozok 6 kolesovej Tatry, to je ale tazke aj prazdne, neviem, ci to mostik vyzdrzi, zase pri vhodnych najazdoch to cez potok prejde aj mimo mostu. Vyzera to takto bazos.sk/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.