Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Da se pripojit kotel na drevo na stavajici plynovy?

Od: obcan odpovědí: 9 změna:
Napred nas lakali na elektrinu, pak na plyn (ten mame my) a ted ho budou zdrazovat kvuli eu a emisnim povolenkam. Kaslu na celou eu, zacnu topit cim se da, ale primarne drevem, mam les a dost casu a zatim i sily. A klidne budu topit zeleznicnima prazcema, pokud nejaky sezenu. Cely brusel at jde do brusele!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máme kotel plynový i kotel na dřevo, každý má svůj komín. Do systému jsou oba připojené přes ventily a pak stačí podle potřeby zavřít jeden z ventilů u kotle, který nebude právě topit. Jednoduché.

doplněno 01.08.25 13:10:

U plynového kotle mám regulaci přes čtyřcestný ventil a Komextherm a k tomu čerpadlo, u kotle na dřevo mám připojenou dochlazovací smyčku a kotel "běhá" na samotíž.

Já to mám tak, abych nemusel nic přepínat. Termostat u krbovek s výměníkem blokuje plynový kotel, pokud nejsou studené.

hodnocení

2x
Rozvod otopné vody ze staršího kotle na dřevo jsem po čase propojil s plynovým kotlem a obojživelníkem bojlerem. Ventily jsou, pro případ odpojení při výměně či poruše.
Jinak je nezavírám.
Když mám čas, zatopím dřevem. Pokud nepřikládám a vyhasne, většinou večer nebo když nejsem doma, prostorový termostat zapne plynový kotel, který udržuje v systému potřebnou nižší teplotu.

Tak nějak podobně to mám taky.

hodnocení

0x

Klidně můžete mít tři kotle, na plyn, elektriku i pevná paliva. Jen si vybrat, dle Vašeho rozhodnutí.

Jen na okraj, železniční pražce jen tak neseženete. Tedy dřevěné. To jediné je správně napsané.

milous1

No u nás měnily drevěné cca dva měsíce a staré se stále válý kolem kolkejí. Jsou toho hromady.

kontrolka
hodnocení

0x
Hodně štěstí a pořádně vybruselené sousedské vztahy ...ty pražce co si pamatuju strašně smrděly byly něčím napuštěné takže se braly spíš na podložení něčeho nebo na ploty *smich*
has

Nejlíp na zeleninu

kontrolka
Na uzeni... jednoznacně *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]