Drazí přátelé, Mám nervy v kýblu! Představovala jsem si, že jsi na nově vy tapeta volnou zeď pověsím krásné fotografie, zarámované. Háčky co se prodávají ty bílé z umělé hmoty jsou nepoužitelné, šeredně trčí nad obrázkem. Oboustranná lepicí páska zřejmě obrázek na tapetě neudrží. Co byste mi poradili, abych udělala? Existuje vůbec řešení? Předem moc děkuji . Jiřina
Oboustranná páska s pěnovou vložkou obrázek udrží. Vždyť udrží i zrcadlo. Nevýhodou ale je, že se v případě potřeby nedá odstranit bez poškození tapety. Jako nejlepší se mi osvědčily ocelové kalené jehly. Dají se i zkrátit. Zatlouct až po hlavičku, takže obrázek neodstává od zdi.
Fotografie bych nechal nalepit na Kapa desku a upevněnl na samolepící suchý zip. Kapa deska je moderní podklad pro fotografii a je lehká na což stačí do A4 suchý zip. Podklad je 5 mm nebo 10mm silný. Nalepíte na Kapu uchycení suchý zip a na zeď (tapetu) druhý protikus zipu. Suchý zip stači v malem rozměru např 2x2 cm čtvereček či kolečko 20mm. Hmoždinky bych tam nikdy nedával, jedině na těžké obrazy s rámem.
jiofa
Na stávajíci rámy či zadní podklad nalepte samolepící suchý zip na dvě či více míst podle váhy zarámované foto.
Děkuji z celého srdce všem, kteří mi odpověděli. Tak, mám zde několik návrhů. Zkusím je zrealizovat mimo novou stěnu a pak uvidím, který bude pro mě nejvhodnější. Ještě jednou velký dík a všem vám přeji hezký den. Jiřina
Pred tapetovanim vyvrtat diery na planovane miesto zavesenia, zalepit do diery neodymovy magnet alebo ocelovu tycku. Prelepit tapetou. Na obrazok zase neodymovy magnet. V sucasnom stave, ak viete opatrne do tapety vyrezat dieru o nieco vacsiu ako vrtana diera a nasledne to zase zalepit, to moze byt tiez cesta.
Dva magnety voci sebe drzia silno. O nieco menej magnet voci oceli.
jo, tak to vím přesně, protože jsem tu story jak se to dělalo, slyšel asi milionkrát když jsem to při počátku rekonstrukce kombinačkama vytrhával ze zdi... je to velmi prosté...Gramofonová jehla a kladivo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.