Nejste přihlášen/a.
Jaký je kvalitativní rozdíl (podle Vás) mezi pytlikovými instant polévkami a těmi hotovými prodávanými ve skle? Ty ze skla chutnají planě, řekl bych... Ty z pytliku mají údajně hodně soli atd. díky za informace
Krmit se ultra zpracovanými potravinami jinak než jako nouzovka - může pouze blázen. Pokud chceš něco trvanlivého na horší časy, tak si pořiďte MRE. To vydrží 50 let jako rezerva
Máte pravdu, že v pytlíkách je často Glutaman a nejlepší jinak tomu bude asi i v těch sklenicích. Dle mne ta cena je vysoká za to pohodlí, to už si můžete dát cokoliv v restauraci nebo jakým způsobem to chcete využívat?, Jste manažer s platem 150 000 a nemáte čas řešit obědy?
Pokud jste důchodce Nebo když potřebuju na chalupě rychle udělat polívku tak vezmu hrnec vodu dám vařit a postupně do toho sypu všechno co mi přijde pod ruku třeba těstoviny, mrkev, cibuli, bramboru, no a mám z toho bramboračku
Pokud je vám nad 40 let a potřebujete kontrolovat rezistenci inzulínu, doporučuje se to nechat schladnout 24 hod. a pak ohřát. Dělo nedostane takový obrovský glykemický šok (Platí pro těstoviny, brambory, rýži apod.
V 60 Už totiž mají inzulinovou rezistenci 60% populace ať už latentní nebo rozvinutou a zobou na to pilulky. Takže za mě už ve 35 je dobrý na to dost myslet
Někdy si kupuji dršťkovou polévku z drštěk,ale musím ji těžce dochutit.Pak mi chutná.Ale např. z hlívy si vařím sám.Jinak ty pytlíkové jen nouzovka,ale ve špajzu vždycky nějakou mám.
Dobrý den, ano, "pytlíkovky" jsou chuťově lepší. Já si občas dám takovou rychlou, slanou, horkou, (prý) silně nezdravou "životavzpruhu" a to od Vitany "Do hrnečku" (gulášová, hříbková/dubáková, sýrová a hlavně silná česnečka, která by zvedla i mrtvého ). Člověk může jíst i podle chuti a nejen vyloženě zdravě. Zdravím!
Polévky jsou hodně zdravé. Pitný režim, nerosty, vitaminy vyluhované v tekutině. To víme. Když sedáme ke stolu hladní, pak do sbe hladově naládujeme jídlo. Když ale začneme poklévkou, zklidníme sebe, utišíme vlčí hlad, nastartujeme trávení zahřátím. Nesmíme polévky podceňovat. Je potřeba nešidit všechno to, nějakou podivností z pytlíku, plným solí a konzervantů a chemie. "Sekyrková"je stále lepší, než cokoliv, kýmkoliv, kdo ví jak, uvařeno, skladováno atd. Je dobře mít doma jakousi zásobu potravin na dobu, kdy přijde na řadu hrnec s vodou. Zelenina, klidně na mrazáku, luštěniny, pytlík zelí, těstoviny, ibčas smetana, suché houby, na mrazáku v krabicích zelené-petrželka, libeček, celer. Polévku, která je pracnější uvařit na tři dny, není vůbec zbytečné.
Jen pro inspiraci, fantazii se meze nekladou. Není potřeba dodtžovat náročný recept
Jedlé houby rostou i v zimě a nějaké zelenisko seženu u souseda ve sklepě.Proč něco skladovat. Sůl se dá v lese najít taky
.
benjamine, všimnul sis, kdo se ptá? Mám silný pocit, že člověk, který se s vařením nechce nebo nemůže vůbec zdržovat. Tahle odpověď je spíše houbaři, než člověku, který vařit ani moc nechce. Navíc, podívej se ještě jednou na mé jméno. Myslíš, že v 80ti letech mohu jet někam na houby? Ale no tááák!
@babkazov - Myslíš, že v 80ti letech mohu jet někam na houby? Ale no tááák!
Proč ne? Stoletý stařík z /...
Instantních polévek a kapalných polévek jsou v nabídce mraky, rada: spíš se tedy řídit výrobcem a pak zůstat u osvědčeného, tradičního, levného... Obecně "horší", nevěrohodnější potravina je ta, která má v popisu hodně Éček - čtěme vždy složení, je povinně uvedené na obalu. Druhá významem je třeba vzdálenost výrobny, tedy délka dopravy - a - čtěme (povinně) datum spotřeby na obalu.
____ _____Pro pobavení vaření: Polévky mám v oblibě a vycházejí mně spíš drahé. Čímže to? Neumím totiž pořádně (až na koprovku, bramboračku a květákovou / brokolicovou) uvařit jiné než masové, tj. hovězí z kližky, krůtí z různých částí zvířete, nejčastěji křídel... Přihodím cibuli, česnek, někdy buď jedno nebo druhé, a koření jako např. provensálské byliny nebo kmín a pepř. Nebo přidám "divoké koření" (tj. bobkový list, nové koření a černý pepř, dále tymián, jalovec) a místo cibule pórek - to jen ke kapřím nebo králičím hlavám. To maso někdy do výše zmíněných ingrediencí naložím do kotlíku či hrnce a vařím po uplynutí dvou - tří dnů v chladné tmavé prostoře._________
Neumíte-li či nechcete vařit, vezměte ____...____ jako radu
____________________________________________________________________________________________________
P.S. Když nalejete horkou masovou polévku i s masem do 1l - zavařovačky a čistý vršek zakrejete víčkem, utáhnete a necháte pomalu vychladnout, máte sklenicovou polévku která vydržela i 8 dní v čistém chladu = +10*C.
Jo a sůl - do všeho. Nelze konzervovat jinak - asi.
Farm, podle toho jaké masové? Vývary nebo třeba gulášovka, držková? Vím co máte na mysli, jen pro upřesnění tazateli. Teď jsem někde četla, že paní rozvařila tlačenku a dochutila majoránkou a česnekem a přidala uvařené kroupy a brambory na kostičky. Já mám ze včerka prdelánku, rozvařený jelitková prejt, vylepšený majoránkou a česnekem. Kdopak ví, jak by dopadl jitrnicový prejt.
Naš stařik než šel na šichtu na Zarubek, tak celý produktivní život snídal česnečku. Do půllitrového hrnku lžíci sádla, natřený česnek, nadrobený chleba a zalité vařicí vodou. Občas také ze starého chleba, na kostičky na suché pánvi opečený, nastrouhaný česnek a špekové škvarečky, si vyrobím také. Česnekem nešetřím. Líbačka nehrozí. No, co už?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.