Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení podkroví, nevytápěná půda nad kleštinami

Od: tim odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chystám se zateplit podkroví, chci se zeptat jestli můžu zateplit jen do úrovně kleštin?Nikde jsem nenašel odpověď na to co s nevytápěnou špičkou u hřebene mám difúzní fólii která je ohnutá napůl přes hřeben bude to větrat? Nebo mám zateplit krovy až do hřebene? Parozábranu chci ale jenom po kleštiny Děkuji za objasnění

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tim
27.07.25 21:21
hodnocení

Zateplení podkroví, nevytápěná půda nad kleštinami

km
hodnocení

0x

1/ zateplit jen do úrovně kleštin? ano
2/ co s nevytápěnou špičkou? uděláte tam hluchý nebo úložný prostor, nic se jinak řešit nemusí
3/ difúzní fólii která je ohnutá napůl přes hřeben bude to větrat? páry budou procházet stejně, jako kdyby byla folie v jedné ploše
4/ zateplit krovy až do hřebene? to záleží na vašem vkusu, protože pokud zateplíte, bylo by dobré ten prostor nějak využít, po stránce technické, to není třeba
5/ parozábranu chci ale jenom po kleštiny: parozábranu bych dal k zateplení

tim
hodnocení

A když bude zateplení jen do kleštin tak jsem někde viděl že se musí difúzní fólie v hřebeni proříznout,aby případné páry mohli procházet ven,je to skutečně nutné když je to fólie difúzní? Ten nezateplený prostor v hřebeni bude nevyužitý jen v jednom místě budou ve stropě zatahovací schůdky k výlezu je komín.Co vy na to? Děkuji mockrát za rady
fik
Difúzní folie v hřebeni nesmí být v celku. Tady to máte schematicky.
betonpres.cz/...
Mimochodem, kde se v hřebeni střechy vezme pára/vlhkost? Z vnějšku nemá jak a z interiéru snad ne, když tam bude parozábrana.
tim
hodnocení

To jsem si myslel, koukal jsem že lidi tu fólii v hřebeni prořezávají aby byl ten prostor pak větraný,a co když zateplím střechu až do hřebene?
km

3/ třeba se pletu viz fik. počkejte ještě na rady dalších rádců

tim
hodnocení

Posílám fotku hřebene
Zateplení podkroví, nevytápěná půda nad kleštinami #2
km

"zateplit podkroví" = vytvořit půdní vestavbu? a nechal jeste si od statika spočítat, jestli to ten váš krov všechno unese? zateplení + sdk/osb atd. něco váží. v zimě na to může napadnout sníh...

tim
hodnocení

Ano mám kompletní stavební dokumentaci projekt i statický posudek
km
Vyborne. Budete pridavat klestiny nebo jinak zvysovat unosnost? Dekuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]