Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letní pokoje v zimě půda

Od: puda odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, mám půdu 12 x 8 m výška 2,4m do kleštin,napadla mě myšlenka půdu využívat jako příležitostné pokoje pro návštěvu třeba 2 -3x do roka a v zimě by sloužila jako "klasická" nevytápěná půda bylo by tam normálně klasické zařízení jednoduché,nechci tam ale utopit moc peněz trámy jsou v pořádku tak bych jen vyměnil podlahu strop nad přízemím je zateplený a udělal podhled třeba z osb desek mezi trámy bych dal vatu jen na výšku krokve aby se to až tak moc v létě nepřehřívalo a bez parozábrany aby to bylo difúzně otevřené,nebo bez vaty? Ty OSB by mohli sloužit trochu jako parobrzda a podhled přímo na krokve, vím že se to tak nedělá ale já místnosti nikdy nevyužiju naplno chci to jenom trochu zkulturnit aby nebyla vidět fólie a aby tam bylo čisto, chtěl bych to trochu do rustikálního stylu,nechal jsem se inspirovat na internetu, ohledně těch pokojů jen na léto krytina je nová
Co si o to myslíte děkuji za názory

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yarda1
hodnocení

0x

Kolik těch návštěv máš, kolik lidí najednou, na jak dlouho, jestli je to někdo kdo se smíří s nepohodlím nebo někdo kdo tě pomluví a už nikdy tě nenavštíví, jestli přespí na nafukovací matraci ve spacáku nebo tam dáš nějaké postele, kam budou chodit na záchod a umejt se, co bys tomu říkal ty, kdyby ti někdo takové přespání nabídl...

hodnocení

0x
To bude jen o trochu levnější než plnohodnotné obytné podkroví. Budete muset řešit stejné problémy s kondenzací a odvětráváním a tepelnímy mosty. Ta tloušťka izolace co zabrání přehřívání v létě tak v zimně pravděpodobně udrží teplotu nad nulou.

km
hodnocení

0x

v mém domě byl dřžíve takový letní pokoj šlo se tam přes půdu, nebyl vytápěn ani zateplen

Dříve některé z těchto věcí, jako třeba nepříliš izolované podkroví, fungovaly (bez plísně), protože se obecně méně topilo a dlouhodobé rozdíly teplot mezi vytápěnými a nevytápěnými prostorami tak byly menší. Ale ono nás to možná opět čeká..

hodnocení

0x
Odpověd na dotaz nemám, ale asi by nebylo od věci nezapomenout na nějaký střešní okna.
puda
hodnocení

Střešní okna jsou

hodnocení

0x

Kolik ty krokve máte? 15, 20 cm? Zcela upřímně tam bude v létě horko k padnutí a žádná návštěva Vám za takové ubytování nepoděkuje.

Já před lety dělal z půdy obytné podkroví. Izolace jsem dal více než bylo v projektu a stejně jsem časem zjistil, že je to málo. V horkých letních dnech je tam vedro jako hrom.

riva
hodnocení

0x

My spávali na půdě na seně. Rozhodila se deka a pro děti perfektní dobrodružství. Dnes tam musíte mít alespoň signál wifi a možnost na dobití mobilu.

0rion
hodnocení

0x

Podhled z OSB? To se tam budou cítit jak na stavbě, použil bych palubky. Vatu bych dával jen v případě, že se častěji stává, že se střecha přes den nějak rozpálí, jinak to podle mě v reálu nebude mít nijak velký účinek. Nebudou tam přece vegetit celý den, mají to na přespání a večer před spaním si to vyvětrají chladnějším vzduchem.

km

za mě je vzhledově OSB v pohodě, navíc se dá natřít. Ale pokud zůstane bez povrchové úpravy, doporučoval bych nějaké, u kterého je nějaký eko/bio certifikát, protože už jsem zažil nocování v podobné stavbě a to co ty desky vypouští způsobuji jednak dost suchý vzduch a hlavně plno jedů co nechcete dýchat, akorát z toho bolí hlava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]