Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už si nevím rady.
Koupil jsem si před nějakou dobou černé kraťasy. Po prvním vyprání jsem zjistil, že smrdí, a to dost. Asi od té barvy nebo čeho? Smrdělo od toho trochu i ostatní oblečení prané s kraťasy.
Zkoušel jsem je prát v ruce znovu se sodou, v gelu, vymáchat v octu s trochou parfému na praní. Nepomohlo.
Zkoušel jsem je namočit do vody s více octem na delší dobu víc jak 2 hodiny určitě, nechal usušit a žádná změna.
Už teda nevím, co s tím. Máte nějaké rady?
Přemýšlím, že je snad radši už vyhodím.
Jednou jsem měla podobný problém. Kamarád pracoval v čistírně prádelně a poradil, že se toho zbavím pouze chemicky. Vzal ten oděv do čistírny a pak to bylo v pořádku. Ještě bych zkusila třeba to dát do mrazáku, ale asi to nepomůže.
Pryč s nimi! Buď vrátit prodejci nebo spálit. Jsou napuštěny látkami proti plísním. Rakovinotvornými, to mi věř! Za odstraněnáí rakovinového smradu jsi dal více peněz než za nové kraťasy u dobrého prodejce. akovina varlete není žádná prča!
Rakovina varlat se nedá chytit z oděvu. Větší hloupost jsem neslyšel.
Nenoste podprdu. Chytnete rakovinu prsu
. akovina varlete není žádná prča! - bububu. Z oblečení .Když tak se to uřízne a dá se skleněnka.Na funkci to většinou nebude mít vliv.Ženská bez prsu (rak. z podprdy) nebo dělohy(rak. z kalhotek) se taky ještě dá použít.Nestrašte lidi. Raději ani nedýchat.Rakovinu plic má prý víc nekuřáků jak kuřáků.
Nějaký druh rakoviny má v sobě každý.U jednoho se projeví u druhého ne a třetího zašlápne rozběhnutý šnek
Když budu spalovat oblečení,tak si mám rozdělat oheň za barákem na dětském hřišti.? Každý nebydlí v Bedřišce nebo Přívoze.Tudy cesta nevede.Nyní tak vyhodit. To ano,ale v tomto případě do směsnýho odpadu a ne do charity - mohl by zasmrádnout celej ten jejich kontejner a nemohli by to prodávat.
Hlavně to nepálit. Dostaneš rakovinu plic .
Doufám, že madam neučila biologii nebo přírodní vědy. Hrozí totiž maximálně alergická reakce, pokud ty trenky nejsou plné radioaktivního prachu třeba uranu 235 ze štěpení palivového článku
Asi bych měla být ráda, že jsem pobavila tolik moudrých mužů. Škoda, že jsem vás neznala dříve, když jsem se s rakovinou léčila já. Kdybyste párkrát přišli na návštěvu za mnou do fakultky, určitě byste neuvažovali takhle lehkovážně. Já se z toho dostala, ale není přáno každému. Je s podivem, jak dovedeme prozkoumávat kousek jídla, ve strachu z rakoviny a takový jasný hnus rakovinotvorný podceňujeme. Fakt, hodně divné! Kdo jednou viděl rakovinu kůže, nikdy nezapomene. A rakovinu varlete? Tož to vůbec!
Logika říká, že co smrdí, to jednou smrdět zákonitě přestane. Protože ta "smradotvorná" látka se vypařuje, až tam nakonec nezbyde žádná. Pravda, někdy to může trvat déle (např. mrtvá myš pod skříní).
Zápach levného textilu z Asie většinou bývá způsoben konzervací proti zplesnivění během dlouhé cesty v kontejneru na moři. Často se používá formaldehyd, ale ten je rozpustný ve vodě, takže po prvním vyprání je zápach pryč.
Nepomáhá-li voda, ocet ani prací prášek, ta "páchnoucí substance" asi nebude rozpustná ve vodě. Takže logicky jako další v pořadí nastupuje možnost použití nějakého organického rozpuštědla - líh, benzín, izopropylalkohol, toluen, perchloretylen... Tohle taky používají v těch "chemických" čistírnách.
Tady bych volil podle dosupnosti a ceny. Pokud se vám doma válí kanystry se starým ředidlem (klidně i nějaké to S6006) nebo se starým benzínem, zkuste je. Jste-li boháč, použijte izopropylalkohol, je z nich "nejčistší". Máchejte samozřejmě venku a alespoň pro tuto chvíli nezapomeňte, že kouření škodí zdraví. Předtím vyzkoušejte, jak to reaguje s případnými plastovými doplňky, ale vzhledem k předpokládanému materiálu (PE, PP) by se nemělo nic stát. Po vymáchání to venku usušte a pak v případě potřeby normálně vyperte.
Nepomůže-li to, zbývá už je svěcená voda...
Jsou to dovážené kusy ze zemí,kde se nedodržuje nic, barvy jsou škodlivé a je jim to fuk.Na netu jsem si objednala levné povlečení,kderé mělo nastříkané barvou květiny.Po otevření byl smrad,jak v lakýrně.Hned jsem se spojila s odesilatelem,byli to asi cizinci,asi vietnamci a vrátili mi peníze,za vrácené zbnoží..Nikdy více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.